Bartın'da ATM Farelerine Operasyon! Paraya İhtiyacı Olan Kadınları Böyle Kullanmışlar

TAKİP ET

Bartın'da banka ATM lerinde gerçekleştirilen banka kartının kopyalanması olayı ile ilgili Bartın İl Emniyet Müdürlüğü siber suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda kart kopyalama olayının sadece Bartın ve sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucunda Batı Karadeniz bölgesinde Bartın ile birlikte Karabük Zonguldak Marmara Bölgesi'nde Bursa İç Anadolu Bölgesinde Konya Aksaray ve Kayseri ili kapsayan örgütlü bir faaliyet ortaya çıktı.

KOPYALAMA APARATI VE KÜÇÜK KAMERA

Söz konusu şebeke tarafından yüzlerce vatandaşın kart bilgilerinin kopyalandığı ve bu da atmlere yerleştirdikleri kart kopyalama aparatı ile Ayrıca kullanılan küçük kameralar sayesinde gerçekleştiği belirlendi. Bartın merkezde bulunan banka ATM lerine aparatı yerleştiren şüphelilerin  kopyalanan kart bilgileri ile insanların hesaplarındaki paraları İstanbul dans ettikleri belirlendi. Çocukların kimliklerini belirleyen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sellerin yakalanmasına yönelik İstanbul Mardin ve Şırnak ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bartın daki Olayın faili ve hedeflenen tüm şüpheliler kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerden birinin otomobilden hırsızlık yaptığı sırada emniyet güçleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

AİLELER TERÖRLE BAĞLANTILI ÇIKTI

Yakalanan bazı şüphelilerin ailesinin terör örgütü ile bağlantısı olduğu ve şüphelilerden birisinin ve Şırnak Silopi Habur Sınır kapısından olarak Irak’a geçeceği sırada Yakalandığı öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise birçok Banka kartında bu kartlarda vatandaşlara ait hesap bilgileri bulundu. Emniyete götürülen şüphelilerin suçlarını kabul ettikleri öğrenildi.

KENDİ ARALARINDA İLETİŞİM PROGRAMI

Örgüt içerisindeki şüphelilerin yakalanmamak için kendi geliştirdikleri sistemde pes dedirtti. Bir uygulama programı geliştiren ve bu program üzerinden haberleşen şüpheliler kendi aralarında da isimlerini söylemediler lakapları ile birbirlerine hitap etti. 

PARAYA İHTİYACI OLAN KADINLARI KULLANIYORLAR

Diğer yandan örgütünün dikkat çekmemek için sabıkası olmayan ve paraya ihtiyacı olan kadınla suç ağına düşündükleri ve bu kadınlara Küçük bir  ücret vererek Yanlarında kopyalama işini çıkartıp çalıştırdıkları tespit edildi.

bartın son dakika son dakika haberi bartın haberleri