Bakan Soylu: İşsizliği yüzde 5 hatta yüzde 1'lik seviyeye getirmek 'Türkiye Yüzyılı'nın ahdi olmalı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmasında, "İşsizliği yüzde 5, hatta yüzde 1'lik seviyeye getirmek Türkiye yüzyılının ahdi olmalıdır. Türkiye yüzyılı ile atacağımız adımlarla sanayimizde, tarımda yeni hedeflerimize beraber ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak'taki ziyaretleri kapsamında bir otelde gerçekleştirilen 'AK Parti Teşkilat Akademisi Türkiye Yüzyılı Eğitim Programı'na katılım sağladı.

Mersin'deki polisevi saldırısı hakkında yorumlarda bulunan Soylu, "Saldırganların paramotorla geldiğini söylediğimizde bazı çevreler alay etmek istedi. Fakat bütün deliller elimizde. Hatta saldırganın cep telefonu, izlediği GPS rotası bile elimizde. Bir paramotor alacaksın, yakıt kapasitesini yükselteceksin, yerden 4 bin metreye kadar yükseleceksin, onunla GSP ile yol takip edip, kilometrelerce yol gideceksin, bağlantısı kesilmiş, sinyali yakalamak için birkaç tur da atmışlar, sonra inip büyük bir soğuk kanlılıkla bir eylem yapacaksın. Hiç kimse sormayacak mı 'Bu kadar eğitimi bunlara kim verdi?' diye. Onlar sormasınlar, biz adresi biliyoruz. Bu ülkede 1960 darbesini kim yapmışsa, Menderes ve arkadaşlarının idamını kim tezgahladıysa, Suriye'yi kim parçaladıysa, DEAŞ'ı, El-Kaide'yi kim kurduysa, Orta Doğu'yu yıllardır kim istikrarsızlaştırıyorsa işte o paramotor eğitimini veren de muhakkak onlardır. Biz bunu Mersin olayı ile keşfetmiş değiliz. Yıllardır biliyoruz, yıllardır anlatıyoruz ama bir kilit nokta var; eğer güçlü bir ülke değilseniz, başınızda güçlü bir lider yoksa, eğer iç istikrarınızı koruyamıyorsanız bunları konuşamazsınız. Sizi konuşturmazlar. Bugün bunları söyleyebiliyorsak ortaya koyduğunuz irade sayesindedir. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere'den video çekip size 'para buldum' diyor ya işte o video Türkiye'nin geleceğini bunlara teslim edersek, meydanı boş bırakırsak ne olacağının provasıdır. Anlıyoruz ki yine eski işleri yaşayacağız. Yine Avrupa'ya borç isteme heyetleri gönderecekler, yine IMF'yi başımıza bela edecekler ve bu ülkeyi faiz lobilerine peşkeş çekecekler. Yine üretim tesislerimizi kapatacaklar. Helikopter yapan, İHA yapan, otomobil yapan evlatlarımızın önünü kesecekler. Tesislerimizin kapısına kilit vuracaklar. Çünkü CHP'nin vizyonu üretmemek, bu millete güvenmemektir." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE YÜZYILI HUZURDUR, BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR'

Yapacak çok işlerinin olduğu vurgusunu yapan Bakan Soylu, "Türkiye yüzyılı hakikaten şefkattir, merhamettir, huzurdur, birliktir, beraberliktir, sürdürebilirliktir. Bütün bunları ortaya koyan anlayışı devam ettirebilmektir. Yapacağımız çok iş var. Enerjimizi yüzde 90 yerli ve milli seviyesine çıkarmalıyız. İşsizliği yüzde 5, hatta yüzde 1'lik seviyeye getirmek Türkiye yüzyılının ahdi olmalıdır. Türkiye yüzyılı ile atacağımız adımlarla sanayimizde, tarımda yeni hedeflerimize beraber ulaşacağız. Biz kendi dinamiklerimizle, gücümüzle adım adarken Kılıçdaroğlu da elin adamına diz çökmekle meşgul. Türk Silahlı Kuvvetlerine 'kimyasal gaz kullandı' diye iftira atanlara kuyruk olanlarla meşgul. Bu ülkenin jandarmasını, emniyetini cari açığı kapatmak için uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla, iftira atmakla meşgul, yazıklar olsun. Kendi devletine, milletine bu kadar düşman. İki yüzlü değil beş yüzlü bir Kılıçdaroğlu ile karşı karşıyayız." dedi.

Şırnak Süleyman Soylu AK Parti