Bakan Soylu: Haftaya belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini açıklayacağım

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Engin Özkoç'un eleştirisi hakkında konuşarak, 'Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini söylerim' ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantıları kapsamında İçişleri Bakanlığı’na bağlı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ve Sayıştay raporları hakkında görüşme gerçekleştirildi.

Bakan Soylu burada yaptığı konuşmasında, “Bu değerlendirmeden sonra devletin işleyişi içinde elbette PKK’nın yönettiği belediyelere nasıl terör örgütleri sızdırılmış ve orayı yönetmişlerse acaba diğer belediyelerde de böyle bir durum söz konusu mudur diye yaptığımız değerlendirmede bir sonuca ulaştık” dedi.

'BÜTÜN BELEDİYELERDE TERÖR ÖRGÜTLERİNE NELER YAPILDIĞINI GÖSTERECEĞİM HAFTAYA GÖSTERECEĞİM'

Ardından Soylu, 'Terör Soruşturmaları (Belediyeler)' yazılı kırmızı bir defteri göstererek, "Sonuç burada, kimseyi suçlamanın anlamı yok. Önümüzdeki hafta basın toplantısıyla açıkladığımda sizin söylediğinizin tamamının yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini göreceksiniz. Bütün devlet bilgileri ve belgeleriyle Mersin ve İstanbul büyükşehir belediyeleri ile Adana Seyhan, İstanbul Ataşehir belediyeleri dahil bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığı ortaya çıkacak. Öyle yok. hem HDP/PKK ile anlaşma yapacaksın hem de terör örgütünün üyelerini oraya koyacaksın hem de 'Bunun suçlusu İçişleri Bakanı'dır.' diyeceksin. Sana o keyfi bu akşam yaşatmayacağım, önümüzdeki hafta açıklayacağım."

Ardından Özkoç, Soylu’ya, “Neden haftaya açıklıyorsun, burada açıkla” ifadeleri ile tepki verdi. Ardından Soylu, ise “Sana o keyfi bu akşam yaşatmayacağım, önümüzdeki hafta yaşatacağım” dedi.

Bakan Soylu