Bakan Kurum: Sağlam olmayan zemine yakın yerlere konut yapmayacağız, yaptırmayacağız

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmasında, "Şehirlerin ihtiyaçlarını gözeterek bu çalışmaları yürüteceğiz. Ama sağlam olmayan zemine yakın yerlere de konut yapmayacağız, yaptırmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın '1 yıl içerisinde bitireceğiz' sözü, milletimize yapılmış bir taahhüttür. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi, Bakan Kurum ile birlikte deprem bölgesindeki son durumu ilişkin incelemelerde bulunarak yeni konutlara ilişkin Kurum'dan bilgi aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Yeni yerleşim alanlarını çalışıyoruz. Bölgeyi inceledim. İki gün önce Hatay’ı tamamladık, Maraş’ı tamamladık. Diğer yerleri de çalışıyoruz. Belediyelerimizin, milletvekillerimizin, sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin de fikirlerini alıyoruz. Teknik olarak en doğru yere, en doğru zemine, yerleşim yerinin fay hattına olan mesafesine bakmak suretiyle bu tespitleri yapıyoruz. Ardından zemin etütleri yapılacak. Onların bir kısmı da başlatıldı. En doğru yeri ve zemini bulmak ve şehrin büyüme öngörüsünü de gözetmek suretiyle proje çalışmaları başlatıldı." ifadelerini kullandı.

'SAĞLAM OLMAYAN ZEMİNE YAKIN YERLERE KONUT YAPMAYACAĞIZ, YAPTIRMAYACAĞIZ'

Yeni konutların sağlam zemin üzerine inşa edileceğini belirten Bakan Kurum, "Şehirlerin ihtiyaçlarını gözeterek bu çalışmaları yürüteceğiz. Ama sağlam olmayan zemine yakın yerlere de konut yapmayacağız, yaptırmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın “1 yıl içerisinde bitireceğiz” sözü, milletimize yapılmış bir taahhüttür. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum zemin deprem