Bakan Koca: Salgın hastalık riski yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 kenti etkileyen, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin 13. gününde arama-kurtarma ve yardım çalışmalarının halen sürdüğünü, bölgede hastalık ihtimaline ilişkin, 'Şu anda salgın hastalık riski yok. Ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. O nedenle salgın hastalık olmaması için tedbirler alıyoruz' ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulunan Bakan Koca, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Bakan Koca yaptığı açıklamasında, "Salgın hastalık riski yok. Şu anda yok. Ama bu dönemde bir salgın hastalık riski olmaması için önlemler alıyoruz. Şu anda bildirilen kolera, tifo gibi bir vakaya rastlanmadı. Salgın ve enfeksiyonun vatandaşlarımızın güvenli suya, hijyenik tuvalete ulaşması ve güvenli gıda tüketimiyle önlenebileceğini biliyoruz. Şebeke suyunun bir an önce tüm ilde sağlanmasına çalışılıyor. Düzenli analizlerle klorlama yapıyoruz. Analizlerde şu ana kadar ciddi bir sorun görülmedi. Çöp toplama ve yaygın kireçleme ve ilaçlama yapıyoruz. Haşere ve kemirgenlere karşı bu şekilde önlem alıyoruz. Amasya Valisi’nin koordinesinde; su sağlama sorumluluğu Konya Büyükşehir Belediyesi’nde, çöp toplama Gebze Belediye Başkanlığı'nda, Gölcük Belediyesi de ilaçlama yapıyor. Çöp, su ve ilaçlama bu üç belediyenin sorumluluğunda; toplam 38 belediyenin çalışmasıyla yürütülmekte. Bunların arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Denizli gibi belediyeler de var." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Koca deprem bölgesi salgın hastalıklar