Bakan Kirişci: Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni oluşturacağız

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, son 5 yıl içinde TEKNOFEST kuşağının konuşulduğunu ifade ederek, "Bunların tarım ve orman alanına ilgilerini çekmek için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni oluşturacağız. Böylelikle gençlerimizin düşüncelerinden, onların alın terlerinin yanı sıra akıl terlerinden istifade edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Kirişci, Orman Mühendisleri Odası tarafından, Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen Orman ve Ekosistem Zirvesi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmasında Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yıl dördüncüsünün düzenlediğini vurguladı.

‘GIDA KRİZİ DİYE BİR KAVRAMLA BÜTÜN DÜNYA KARŞILAŞTI VE SONUNDA BİR ÇÖZÜM ŞİMDİLİK ÜRETİLMİŞ OLDU’

Etkinliğin sloganlarının birinin "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" olduğunu ifade eden Kirişci, "Yeni mottomuz, 'Türkiye Yüzyılına Nefes oldu.' Türkiye Yüzyılına tarım ve ormanın damga vuracağını düşünüyoruz. Tıpkı pandemiyle başlayıp daha sonra Rusya-Ukrayna Savaşı'yla kabaran, jeopolitik riskler ve gelişmeler sonrasında gıda krizi diye bir kavramla bütün dünya karşılaştı ve sonunda bir çözüm şimdilik üretilmiş oldu" açıklamasında bulundu.

Küresel meselelerin küresel yaklaşımlar ile çözüme kavuşacağını belirten Bakan Kirişci, "Bunlara ulusal çözümlerin elbette katkısı olur ama bu hiçbir zaman yeterli olmaz. Aslolan bu zararı başlangıçta vermemek veya koruma kullanma dengesi dediğimiz bir denge içinde bunu yürütmek. Bu coğrafyada ve dünyanın herhangi bir coğrafyasında global etkisi olabilecek gelişmelerle ilgili bizim küresel anlamda FAO, UNDP ve diğer uluslararası örgütlerle iş birliği yaparak bunun üstesinde gelmek, bu hasarı minimize etmek mecburiyetimiz var" dedi.

‘ASLOLAN ONLARIN BU PROJELERİ SAHİPLENMESİDİR’

Gelecek yıl ile birlikte "2023 Türkiye Yüzyılı"na adım atacaklarının vurgusunu yapan Kirişci, "Cumhuriyetimizin 100 yılını geride bırakmış olacağız. Yeni bir yüzyıla başlayacağız. Bu yüzyıla ilişkinde elbette Bakanlık olarak ormanla ilgili bir takım yaklaşımlarımızın olması gerekiyor. Bunların başında da orman alanlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Orman alanlarımızı, yangın başta olmak üzere, her türlü saldırılara karşı koruyacağız ama bunlarla ilgili de yeni nesli de eğiteceğiz. Türkiye'de son 5 yıldır TEKNOFEST kuşağını konuşuyoruz. Bunların inovatif ürünlerini konuşuyoruz. Bunların tarım ve orman alanına ilgilerini çekmek için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni oluşturacağız. Böylelikle gençlerimizin düşüncelerinden, onların alın terlerinin yanı sıra akıl terlerinden istifade edeceğiz. Aslolan onların bu projeleri sahiplenmesidir." açıklamalarında bulundu.

Bakan Kirişçi orman ağaç