Bakan Kasapoğlu: Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarının depremzedelere açılması hakkında konuşarak, 'öğrencileri mağdur etmeyeceklerini' ifadelerini kullandı. Kasapoğlu, depremzedelerin eğitimleri hakkında ise, "YÖK, önümüzdeki günlerde bu konuyu detaylarıyla açıklayacak" dedi.

Kasapoğlu, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, yurtların kapasitelerine ilişkin, "Bizim total kapasitemiz 850 bin. Ama yurtlarda kalan öğrencilerimiz var. Ailesi deprem bölgesinde olan öğrencilerin kalma talepleri varsa onlar kalacak. Staj yapan öğrenciler, çalışan öğrenciler, üniversitede olması zaruri olan öğrencilerle durumu dengeleyeceğiz. Önceliğimiz boş kapasitelerin değerlendirilmesi, sonra kendiliğine göre bir planlama yapacağız" ifadelerini kullandı.

'KONAKLAMA İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER KALMAYA DEVAM EDECEK'

Kalma ihtiyacı olan öğrenciler için yurtların açık olacağını dile getiren Kasapoğlu, "Tabii ki. Onları hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. O yüzden planlamayı boş yerlere göre gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bakan Kasapoğlu konuşmasının devamında, "AFAD’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni planlamaları var. Kalıcı konut çalışmaları, çadır kent, konteyner kent kurma çalışmaları var. Onlarla eşgüdümlü gideceğiz. Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) bu anlamda çalışmaları var. Yüksek Öğretim Kurulu, önümüzdeki günlerde bu konuyu detaylarıyla açıklayacak. İlk andan itibaren depremzedelerin yanındayız. Hiç endişe etmelerine gerek yok. Devlet tüm imkânlarıyla, tüm kurum ve kuruluşlarıyla onların yanında. Gelişen süreçlere göre onların mutlu olmasını sağlamak adına yeni uygulamalar olacak." şeklinde konuştu.

KYK Bakan Kasapoğlu