Bakan Çavuşoğlu'ndan Schengen vizesi hakkında: Ret artışını takip ediyoruz

TAKİP ET

Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden vize alma sürecinin zorlaşmasına ilişkin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamasında Schengen başvurularında reddedilme oranlarındaki artışı yakından takip edildiğini ifade ederek belirterek, 'Ukrayna'da yaşanan savaşın da vize sürecine olumsuz bir etkisi olmuştur' ifadelerine yer verdi.

Gazete Duvar'dan Sekan Alan'ın yapmış olduğu habere göre; Çavuşoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'in Türk vatandaşlarının Avrupa vize başvurularına ret oranının artması hakkında soru önergesini vermesi üzerine soruya Çavuşoğlu cevap verdi.

‘BU KONUDA KASIT ARADIĞIMIZI BELİRTEREK, GEREKLİ ADIMLARIN ATILACAĞINI VURGULADIM’

Çavuşoğlu, bakanlığın özellikli olarak Schengen ülkelerinin ret oranlarının yükselmesinin yakından takip ettiğini vurgulayarak, “İlgili platformlarda ve görüşmelerde bu konuyu dile getirerek, beklentilerimizi her seviyede paylaşıyoruz. Bu hususu ABD, Almanya, Fransa ve Polonya gibi ülkelerin Dışişleri Bakanları nezdinde de bizzat gündeme getirdim. Bu konuda kasıt aradığımızı belirterek, gerekli adımların atılacağını vurguladım” şeklinde konuştu.

‘UKRAYNA'DA YAŞANAN SAVAŞIN DA VİZE SÜRECİNE OLUMSUZ BİR ETKİSİ OLMUŞTUR’

Bakan Çavuşoğlu, ret oranlarının artmasının sebepleri hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, “Ukrayna'da yaşanan savaşın da vize sürecine olumsuz bir etkisi olmuştur. AB ülkelerinin insan kaynaklarını Ukrayna vatandaşlarının sorunlarına yönlendirmeleri nedeniyle başvuruların sonuçlandırma süreleri uzamaktadır” açıklamalarında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu schengen vizesi