Bakan Albayrak'tan Önemli Açıklama: "Dengeleme Başladı"

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonda güçlü bir mücadele programının açıklanacağını duyurdu. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, "Ekonomide dengelenme süreci başladı. Bütçe disiplininden taviz yok." ifadelerini kullandı.

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak milletvekillerine sunum yaptı. Bakan Albayrak yaptığı sunumda ekonomide dengelenme sürecinin başladığını söyledi.

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak AK Parti 27 istişare ve değerlendirme toplantısında milletvekillerine basına kapalı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye'nin kamu borcunun milli gelire oranı 28 olduğunu ve bu oranın Gelişmekte olan ülkelerde %49 dokuz, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 111 olduğunu belirten bakan Albayrak, Türkiye'nin kamu borçluluk oranını gayet iyi seviyede olduğunu dile getirdi.

DENGELENME SÜRECİ BAŞLADI

Türkiye'de hane halkı borcun milli gelire oranı yüzde 16 olduğunu belirten bakan Albayrak Gelişmekte olan ülkeler ortalamasının %36, dünya ortalamasının ise yüzde altmış olduğunu belirtti. Türkiye'ye karşı son 2 aydır yapılan Spekülatif ataklardan da bahseden bakan Albayrak, Türkiye'nin bu ataklara karşı attığı adımları milletvekillerine anlattı. TL’yi güçlendirmek için atılan adımları anlatan Bakan Albayrak, sözleşmelerde TL’ye geçiş ve bankaları rahatlatmaya yönelik atılan adımlardan sunumunda bahsetti. Türkiye'ye karşı son 2 aydır atılan Spekülatif adamlara karşı Türkiye'nin attığı etkili adımlar sayesinde Türkiye'nin 550 puana çıkan risk birimlerinin 350 seviyesine düştüğünü belirten bakan Albayrak son yaşanan ekonomik soruna ilişkin ekonomide dengelenme sürecinin başladığını dile getirdi.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomi dengeleme son dakika açıklama son dakika haberi