Babalarını Öldürüp Yakmışlardı! Kan Donduran İfadeler

TAKİP ET

İzmir'de bir iş adamının çocukları tarafından öldürülerek yapılması olayına ilişkin dava devam ediyor. Mahfilin oğlu duruşmada babasını kendisinin öldürmediğini belirterek, 'Tek hatam babamın öldüğünü fark edince polisi aramak yerine C.G.'yi aramak oldu. Batuhan'ı korumak istedim. Bu olayların önüne geçemediğim için çok pişmanım, özgürlüğümüzü kaybettik. Baba katili olarak anılmak çok ağır bir şey' dedi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde geçen yıl nisan ayında işadamı Cihat Murat öğüt eşi ve iki çocuğunun öldürdüğü Daha sonra da yaptıkları ortaya çıktı. Kan donduran cinayet ile ilgili olarak öldürülen adamın tutuklu eşi Öznur Öğüt ile çocukları Batuhan Ata Öğüt ve Mehmet Hadi Öğüt hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşmaları görülüyor. 

İzmir 4 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Öznur öğüt, Batuhan Ata Öğüt, Mehmet Hadi Öğüt ile tutuksuz sanık C.G. İrem 6000 annesi Hatice Öğüt ile maktülün kardeşi kardeşi Fatma Bahar Narin metal ara sokaklara hazır bulundu.

Batuhan Ata Öğüt, olay günü kendisini babasını durdurmak zorunda hissettiğini belirterek, "Babamı durdurmasaydım biz hayatta olmayabilirdik. Bu hale gelmemizi istemezdim. Ağabeyim beni korumak istemeseydi belki burada tek başıma yargılanabilirdim” dedi. 

'ÇOK AĞIR BİR ŞEY'

Mehmet Hadi Öğüt ise Ilk kez mahkemeye çıktığını belirterek Tam kendini ifade edemediği ne söyledi ve, "Savunmamı yazılı olarak yapmak istiyorum. Her şey çok ani gelişti. Babamla annemin arasına girip Batuhan gibi cesaret gösterebilseydim belki bu olay olmayacaktı. Tek hatam babamın öldüğünü fark edince polisi aramak yerine C.G.’yi aramak oldu. Batuhan’ı korumak istedim. Bu olayların önüne geçemediğim için çok pişmanım, özgürlüğümüzü kaybettik. Baba katili olarak anılmak çok ağır bir şey. Ben böyle bir şey yapmadım” diye konuştu.
Öznur Öğüt İse Yaşanan bu olay nedeniyle işini kaybettiğini ve çok üzgün olduğunu belirterek, "Biz nasıl bu hale geldik bilmiyorum. Benim suçum, günahım yok. Çocuklarımı bu halde görmeye dayanamıyorum” dedi. 
Yaşadıkları sorunlardan eşinin ailesinin haberdar olduğunu söyleyen Öznur öğüt, "Eşimden korktukları için müdahale etmiyorlardı. Bizden şikayetçi olmalarının tek nedeni de eşimden kalan mal varlığı” diye konuştu. 
Sanık avukatları müvekkillerinin tahliyelerine isterken mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 3 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

izmir torbalı iş adamı cinayet son dakika