Azheimer'i Önceden Fark Etmek Artık Mümkün!

TAKİP ET

Son yıllarda artan ve yaşam kalitesini azaltan Alzheimer hastalığı teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık bir göz muayenesi ile tespit edilebilecek.

Son yıllarda artan ve yaşam kalitesini azaltan Alzheimer hastalığı teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık bir göz muayenesi ile tespit edilebilecek. 

Son yıllarda giderek artan Alzheimer hastalığı kişilerin yaşam kalitesini bir anda alt üst ediyor. Bu süreçte hafızayı yakından ilgilendiren ve unutkanlık gibi ciddi sorunlara yol açan hastalık bir süre sonra kişinin hayatla tüm bağlantısının kopmasına sebep oluyor. Hastalığın başladıktan sonra bir tedavisi olmadığı için herhangi bir şey yapılamıyor. 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sağlık sektöründe yapılan çalışmalarında son derece geliştiği tespit edilmişti. Bunun üzerine davranışlara birden etki eden hastalığın en erken 15 yıl önceden tespit edilmesi teknolojik gelişmelerle birlikte mümkün görünüyor. Yapılan son çalışmalar ve araştırmalar çerçevesinde Alzheimer hastalığı artık bir göz muayenesinde ortaya çıkabilecek. 

Alzheimer hastalığı bu süreç içerisinde görme kayıplarına ve bozukluklarına sebep olabildiği için önceden tespit edilmesi kişinin hayatına daha rahat bir şekilde devam etmesini sağlayabilir. Alzheimer hastalığının son zamanlarda teşhisi konusunda büyük yol alındığı açıklandı. 

Hastalığın büyük belirtileri ortaya çıkmadan yapılan göz muayenesinde artık 15 yıl öncesinden hastalık tespit edilebiliyor. Bu sayede hastalığın süreci ve belirtiler çeşitli tedavi yöntemleri ile birlikte kontrol altına alınabilir. Gözün arkasında bulunan retinanın katmanlarına bakılarak beynin sinir hücrelerine yaptığı baskı ve etkilere göre hastalığın seyri hakkında bilgi edinmek artık mümkün olacak.

alzheimer göz muayenesi erken teşhis