Aydın'da Şok Gelişme! MHP Üyeleri Toplu İstifa Etti

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi'nde son dönemde devam eden toplu istifalara bir yenisi de Aydın'da eklendi. Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde 70 parti üyesi toplu şekilde istifa etti. İşte detaylar…

Milliyetçi Hareket Partisi’nde son dönemde devam eden toplu istifalara bir yenisi de Aydın’da eklendi. Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’nde 70 parti üyesi toplu şekilde istifa etti. İşte detaylar…

Milliyetçi Hareket Partisi son günlerde oldukça hareketli saatler geçiriyor! Partiden başta Meral Akşener olmak üzere pek çok sayıda milletvekilinin ihraç edilmesinden sonra tabanda bir hareketlilik yaşanmış ve istifalar peş peşe gelmişti. Meral Akşener’in ise parti kuracağını söylemesinden sonra MHP tabanı adeta ikiye bölündü ve çok sayıda toplu istifa şoku yaşandı.

AYDIN’DA 70 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Bu toplu istifalara ise bir yenisi daha eklendi ve Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’nde ki 70 MHP üyesi partiden istifa etti. İstifa edenlerin sözcülüğünü yapan ve eski başkan olan Birol Özsoy, "Malumunuz olduğu üzere 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan parlamento yapısı ile izlenen politikalar sonunda 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP ciddi bir oy ve milletvekili kaybı ile karşı karşıya gelmiştir. Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve tartışılması konusundaki beklentilerimiz sonuçsuz kalmıştır. Kurultayın ivedilikle toplanması, herkesin delege iradesinde tartılması konusundaki demokratik irademiz hiçe sayılmış ve bize mahkeme kapıları gösterilmiştir" ifadelerini kullandı.

Partiden ayrılmanın kendileri için hayli güç bir durum olduğunu dile getiren Özsoy, “Yine bu süreçte onlarca il, ilçe teşkilatı kapatılarak taban iradesi hiçe sayılarak bastırılmak istenmiştir. Geldiğimiz noktada MHP'nin bizim hislerimize, fikirlerimize ve ülkülerimize uygun bir çizgiden uzaklaştığını üzülerek görüyoruz. Bugün gençlik yıllarından beri karşılıksız olarak sevdiğimiz sevgilimizden ayrılık günümüzdür.” diyerek sözlerini tamamladı.

MHP Meral Akşener haberler haber Birol Özsoy Aydın haberleri Aydın Bozdoğan