Aydın'da 30 Öğrenci Bu Şekilde Çıkarıldı, Neden ise Bakın Ne Çıktı?

TAKİP ET

Aydın Devlet Hastanesi'nde Afet ve Acil Durum Planlaması tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında 30 öğrencinin görüntüleri ise gerçeği aratmadı.

Aydın Devlet Hastanesi'nde Afet ve Acil Durum Planlaması tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında 30 öğrencinin görüntüleri ise gerçeği aratmadı.

Aydın Devlet Hastanesi 2018 yılı tatbikatı Bugün oluşturulan senaryo gereği gerçekleştirildi.  Fabrikada 30 stajyer öğrenci,  60 personel ve 2 ambulans katıldı.  Tatbikat sırasında makyajlar ile birlikte 30 öğrencinin rolleri ne kendilerini kaptırması tatbikatın gerçek sanılmasına neden oldu. . 

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ
Bu sırada tedavi için hastaneye gelen vatandaşlarla tatbikatta gerçek zannederken,  bir yandan da yaşananları cep telefonu kamerası ile kaydetmeyi unutmadılar. Senaryo gereği hastaneden farklı yerlerinde depremin ardından yangın hasarı cihaz arızaları meydana geldi. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Refik Kunt tarafından Hastane Acil Eylem Planı çerçevesinde görevli personeller hemen acil durum gereğince olay yönetim merkezinde çağrıldı.  Hastane afet yöneticisi başkanlığında ekipler tarafından hastanede İlk durum değerlendirmesi yapıldı.  Daha sonra hastanedeki hastaların kısmi olarak tahliyesi gerçekleştirildi. 

TATBİKAT BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 Başhekim Uzm. Dr. Refik Kunt,   tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, "60 personel 30 stajyer öğrenci, 3 ambulans, ameliyathane, yoğun bakım ve acil servislerin katılımıyla gerçekleştirilen bugünkü tatbikatla olağanüstü bir durumda kendi kendimize yetebilirliğimiz test edilmiştir. Tatbikatın amacını, yaşanabilecek olağan dışı durumlar sonrasında hastanenin kendi kendine yetebilirliğini test etmek, kriz yönetme alışkanlığını pekiştirmek ve personelimizin görev ve sorumluluk bilincini kazanmalarını sağlamak olarak sıralayabiliriz. Birinci derece deprem kuşağında yer alan Aydın'da hastane olarak meydana gelebilecek bir deprem durumunda hazırlıklı olmamız çok önemli. Bu gibi durumlarda güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları ile de geliştirmeye devam edeceğiz. Tatbikata katılan personellerimize teşekkür ederiz"  ifadelerini kullandı.

 

Aydın tatbikat hastane hastanede tatbikat son dakika son dakika haberi