Avustralya'da Grip Salgını Şimdilik 13 Cana Mal Oldu

TAKİP ET

Tazmanya eyaletinde yaşlılar evinde kalan 6 kişinin grip salgını nedeniyle yaşamını yitirmesiyle birlikte ölü sayısı 13'e yükseldi.

Tazmanya eyaletinde yaşlılar evinde kalan 6 kişinin grip salgını nedeniyle yaşamını yitirmesiyle birlikte ölü sayısı 13'e yükseldi.

Avustralya'nın Wangaratta kentinde de grip salgını nedeniyle dün yaşlılar köyünde kalan 7 yaşlının yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Bugün de Tazmanya eyaletinde bulunan yaşılar evinde 6 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle panik havası oluştu.

Tazmanya Eyalet Hükümeti Halk Sağlığı Hizmetleri Direktörü Dr. Mark Veitch yazılı açıklama yaparak grip salgınından dolayı eyaletin kuzeybatısındaki Uniting Agewell isimli yaşlılar evinde kalan 6 yaşlının daha yaşamını kaybettiğini kaydetti. 

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı (DHHS) tarafından dün yapılan açıklamada da Victoria eyaletinin Wangaratta kentinde bulunan ve Anglikan Kilisesinin işlettiği St. John's Yaşlılar Köyü'nde kalan 7 yaşlının grip nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Bugün yapılan açıklamayla her iki yaşlılar evinde grip nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. 

Yaşanan ölüm vakalarından üzüntü duyduklarını belirten Dr. Mark Veitch, ''Yaşlı insanlar, grip salgınlarından çabuk etkilenmektedir. Özellikle kronik sağlık problemleri olan yaşlı insanlar, grip salgınlarına karşı daha duyarlı oluyorlar. Bu yüzdende Halk Sağlığı Hizmetleri tarafından Tazmanya'da bulunan bütün huzurevlerine bu yılın başında yazı yazılarak grip salgınına karşı hazırlıklı olmaları, misafirlerinin ve personelinin aşılanması ve ulusal grip salgını kurallarına uymaları hususunda hatırlatma yapıldı.'' dedi. 

Dr. Veitch, eyalette yıl boyunca bin 500'ü aşkın grip vakasına rastlandığını belirterek Tazmanya'da grip mevsiminin şiddetli geçtiğini söyledi. 

DHHS'nin dün yaptığı açıklamada, Victoria eyaletinin Wangaratta kentindeki Anglikan Kilisesinin işlettiği 146 yaşlının barındığı ve 200 personelin hizmet verdiği St. John's Yaşlılar Köyünde yaşları 70 ila 94 arasında değişen 7 kişinin grip salgını nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedilmişti. 

Gripten salgınından dolayı 13 yaşlının rahatsızlığının devam ettiğini belirten yetkililer, merkeze bir hafta dışarıdan kimsenin alınmayacağını ve salgının sona ermesiyle birlikte tesisin genel denetimden geçirileceğini söylediler. 

Avustralya huzurevi Tazmanya yaşlı grip salgını