Avrupa'da kan donduran olay! Koronavirüsten ölen kişi tabutla beraber fırına verildi!

TAKİP ET

Belçika'da koronavirüsten hayatını kaybeden bir kişinin tabutla birlikte fırına verildiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntüler kan dondurdu.


Tüm dünyada görülen koronavirüs salgının yüzde ellisini üstlenen Avrupa’da kan donduran görüntüler ortaya çıktı. Belkçika’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden bir hastanın, tabutla birlikte fırına verildiği anların görüntüsü büyük yankı uyandırdı.


Toplam can kaybı 4 bin 857’ye yükseldi


Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında olan 11 milyon 500 bin nüfusa sahip olan Belçika’dan olay yaratacak görüntüler ortaya çıktı. Son olarak bir günde 417 kişinin hayatını kaybetmesiyle beraber 4 bin 857’ye yükselen can kayıplarının ardından, ortaya çıkan görüntüler adeta şoke etti.


Ölümlerin yüzde 48’i huzurevlerinde yaşanıyor


Ulusal Kriz Merkezi tarafından aktarılan veriler doğrultusunda, ülkede salgından hayatını kaybedenlerin yüzde 48’inin huzurevlerinde yaşandığı belirtilirken, bu durum siyasi otoritenin tepki çekmesine sebep oldu. Dün uluslar arası haber ajansı AP tarafından dün yayınlanan bir fotoğraf karesi tüm Avrupa’yı ayağı kaldırdı. 
Tabutla birlikte fırına atıldı


Belçika’nın Limburg kentinin sınırları içerisinde yer alan 34 bin nüfusa sahip Lommel’de yaşanan bir olaya ait görüntünün ortaya çıkmasıyla tüm Avrupa ayağa kalktı. Koronavirüsten hayatını kaybeden bir kişinin tabutunu, koruyucu kıyafet giyen bir kişinin Pontes Krematoryum Merkezi'nde fırına verdiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntüler adeta kan dondurdu. Kısa sürede yayılan olay görüntüler, Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Kaynak:

belçika fırın tabut