AVM'lerde Bilinmeyen Tehlikelere Dikkat!

TAKİP ET

Alışveriş merkezlerinde herkesin kullanımına sunulan ürünlerin pek çoğu enfeksiyon riski oluşturduğu için bu konuda uzmanlar tarafından uyarı yapıldı.

Alışveriş merkezlerinde herkesin kullanımına sunulan ürünlerin pek çoğu enfeksiyon riski oluşturduğu için bu konuda uzmanlar tarafından uyarı yapıldı.

Alışveriş merkezlerinde özellikle kadınların en çok ilgi göstermiş olduğu mağazalar kozmetik mağazaları olarak ifade ediliyor. Kozmetik mağazalarında alışverişi kolaylaştırmak ve renk skalasını daha iyi anlamak açısından çeşitli ürünlerin kullanıma açık olması uzmanlar tarafından tepkilere neden oldu. Herkes tarafından kullanılan ürünlerin bulaşıcı hastalık riskini ortaya koydu tespit edildi. 

Özellikle Dünyagöz Hastanesi uzmanları tarafından yapılan uyarılar sonrasında kendilerine gelen hastaların büyük bir kısmının enfeksiyon şikayetinin olduğu ve bu enfeksiyonların ise genellikle göz kalemi, maskara ve far gibi ürünlerden bulaştığı tespit edildi. Bu tür kişiye özel olması gereken makyaj malzemelerinin herkesin kullanımına sunulmasının son derece riskli olduğu ve enfeksiyonun büyümesi halinde göz kaybına kadar gidebileceği özellikle belirtildi. 

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde cilt teması ile geçen hastalıkların sayısının son derece fazla olduğu belirtilmişti. Bunun ardından uzun süre steril olmayan mekanlarda açık durumda bulunan ürünlerin küflenme ihtimaline karşı kullanımının son derece yanlış olduğu belirtildi. 

Özellikle kozmetik mağazalarında tester adı altında satılan ürünlerin kullanılmaması, kullanılması halinde ise enfeksiyonların ciddi boyutlara ulaşıp görme kayıplarına sebep olabileceği ihtimalinin bilinmesi gerektiği özellikle belirtildi. Enfeksiyon belirtileri ise göz kapaklarında kızarıklık, şişme, bulanık görme, ağrı olarak ortaya çıkıyor. Böyle bir durumda hızlı bir şekilde doktora görünmekte fayda olduğu belirtiliyor.

avm enfeksiyon sağlık