AVM'de 21 Milyon Dolar Harcayan Kadına Gözaltına Alındı

TAKİP ET

İngiltere'de bir alışveriş merkezine giderek 21 milyon dolar harcayan Azerbaycanlı Zamira Haciyeva gözaltına alındı. Kadının avukatı yaptığı savunmada kadın dolandırıcı olmadığını sadece müşrik olduğunu söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir alışveriş merkezine giderek 21 milyon dolar harcayan İngiltere'deki açıklanmamış Servet düzeni adı verilen yeni kanun ilk hedef olan Azerbaycanlı Zamira Haciyeva polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca Azerbaycan'da da Kadın hakkında yakalama kararı çıkarıldı öğrenilirken İngiltere tarafından iade edilebileceği belirtildi.

AVUKATLARINDAN SAVUNMA: KENDİSİ MÜSRİF BİRİ

Zamira Haciyeva'nın Avukatları ise kadının herhangi bir dolandırıcılık faaliyetinde bulunmadığını iddia ediyor. İngiltere ulusal suçlar dairesi ise kadından servisinin kaynağının ne olduğunu açıklamasını istiyor. Kadının Londra Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alındığı Londra'daki westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ortaya çıktı. Dava kayıtlarına göre kadın Geçen salı günü gönüllü olarak polise geldi. Kadına iki ayrı yolsuzluk suçlaması yöneltildi öğrenilirken kefaret duruşmasında savcılar kadının ülkeden kaçma riski bulunması nedeniyle serbest bırakılmasını istedi. Avukatlar ise savundukları kadının dolandırıcı değil müsrif biri olduğunu ve ülkeden kaçma riski bulunmadığını savundu. Kadın hakkında 500 bin sterlin kefalet ödemesi ve şartları verilmesi kararı verildi. Fakat savcılar kararı hemen temize geçirdin ve temyiz duruşmasının Perşembe günü Yüksek Mahkeme de görülmesi bekleniyor. 

35 FARKLI KREDİ KARTI

Mahkeme tarafından edinilen bilgilere göre Azeri kadın lüks mücevher parfüm ve saat satan bir mağazada yaklaşık 200 bin dolar, Cartier lüks mücevher mağazasında 130 bin dolardan fazla para harcadı. Bunlara ek olarak 2400 dolarlık şarap faturaları Erkeklere yönelik nuxe ürünleri için 26 bin dolarlık harcama ortaya çıktı. Kadının bütün bu alışverişi eşinin markasına ait 35 farklı Kredi kartı üzerinden yaptığı belirlendi. Ayrıca resmi belgelere göre kadın 42 milyan dolar değerinde Gulfstream G550 model jet ile yine Harrods'ın otoparkında iki şahsi park alanı satın aldı.

ingiltere londra azeri kadın avm