Atatürk Heykeline Saldıran Kişi: "Rüyamda Heykele Saldırmam Tebliğ Edildi"

TAKİP ET

Dün Şanlıurfa Siverek ilçesinde elindeki tahra ile Atatürk büstünün üzerine çıkarak büste zarar vermeye çalışan seyyar satıcının verdiği ifade ortaya çıktı.

Dün Şanlıurfa Siverek ilçesinde elindeki tahra ile Atatürk büstünün üzerine çıkarak büste zarar vermeye çalışan seyyar satıcının verdiği ifade ortaya çıktı.

Olay, dün öğle saatlerinde Şanlıurfa Siverek ilçesinde Cumhuriyet Meydanında bulunana Atatürk heykelinde gerçekleşti. Eline aldığı tahra ile heykele saldırmak isteyen ve seyyar satıcı olduğu öğrenilen M.M, çevredeki vatandaşlar ve meydana çok yakında bulunan jandarma karakolundaki görevli askerler tarafından aşağı indirilerek gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen M., verdiği ifadede heykele saldırdığı için pişman olmadığını ve gördüğü rüyada kendisine heykele zarar vermesinin tebliğ edildiğini söyledi.

VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI

Eline aldığı tahra ile Atatürk büstüne zarar vermek isteyen ve sık sık sloganlar atan iki çocuk babası M.M polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülmüştü. Merkeze götürülen ve ifadesi alınan M.M’nin verdiği ifadede, Atatürk heykeline saldırması için kendisine rüyasında tebliğ geldiğini ve heykele saldırdığı için pişman olmadığını söyledi. İfade işlemleri tamamlanan M.M’nin ifadesinin alınmasının hemen ardından alınan yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Adamın ailesi ise Atatürk heykeline saldıran M.M’nin uyuşturucu bağımlısı olduğunu iddia etti.

 

şanlıurfa siverek atatürk heykeli saldırı ifade pişman değilim