Askeri Ordunun Hava Gösterisi Sırasında Feci Kaza: Pilot Helikopterden Düştü!

TAKİP ET

Belçika'da bir ordu helikopterinin gösterisi sırasında helikopter içerisinde bulunan pilotlardan birinin henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde aşağı düştüğü öğrenildi. Helikopterden düşen pilota henüz ulaşılamadı.

Belçika’da bir ordu helikopterinin gösterisi sırasında helikopter içerisinde bulunan pilotlardan birinin henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde aşağı düştüğü öğrenildi. Helikopterden düşen pilota henüz ulaşılamadı.

Olay, Belçika’da Liege kentinde meydana geldi. Kentin Amay kasabasında Belçika ordusu tarafından gerçekleştirilmekte olan hava gösterisinde büyük bir facia yaşandı. Helikopterde yer alan bir pilotun hava gösterisi sırasında helikopterden aşağı düştü.

3 PİLOT PARAŞÜTLE ATLAYARAK KURTUKDU

Alınan bilgilere göre, Belçika ordusunun hava gösterisi sırasında feci kazanın yaşandığı helikopterde 3 askerin daha bulunduğu ve askerlerin yaşanan felaket anında Agusta A-109 tipi helikopterden paraşütlerini açarak atladıkları öğrenildi. Helikopterdeki pilotun ve yardımcı pilotun ise paraşütlerinin bulunmadığı iddia edildi. Yardımcı pilotun ise, helikopterden atlayan 3 askerin paraşütle atlamalarına yardımcı olduğu bilgisi alındı. Öte yandan yardımcı pilotun pilot koltuğunun boş olduğunu ve hemen yanındaki camında açık bulunduğunu fark ettiğini belirttiği öğrenildi. Yardımcı pilot yaşanan facia dolu anlar sonrasında helikopteri güvenli bir şekilde karaya indirdi. 

DÜŞEN PİLOT HALA KAYIP

Helikopterden düştüğü öğrenilen pilotun henüz bulunamadığı askeri birliklerin olayın yaşandığı bölgede helikopterden düşen pilotu aradıkları öğrenildi. 

 

belçika askeri ordu pilot helikopter kaza hava gösterisi helikopterden düştü kayıp