Araştırmalar Gösterdi: O Tarihte Şehirler Sular Altında Kalacak!

TAKİP ET

Bilim İnsanları tarafından yapılan araştırmalar sonrasında 2100 yılına gelindiğinde sıcaklıkların toplamda 3 dereceye çıkmasıyla İskenderiye, Şangay, Osaka, Rio ve Miami'nin yaşanacak olan küresel ısınma sebebiyle 2 metreye kadar yükselecek olan deniz sularının altında kalacağı belirtiliyor.

Bilim İnsanları tarafından yapılan araştırmalar sonrasında 2100 yılına gelindiğinde sıcaklıkların toplamda 3 dereceye çıkmasıyla İskenderiye, Şangay, Osaka, Rio ve Miami’nin yaşanacak olan küresel ısınma sebebiyle 2 metreye kadar yükselecek olan deniz sularının altında kalacağı belirtiliyor.

Climate Central Kuruluşundaki Bilim İnsanlarının yaptığı araştırmalara göre, 2100 yılında toplamda 3 dereceye çıkması beklenen sıcaklıklar nedeniyle yaşanacak olan küresel ısınma sonrasında yükselecek olan deniz suyundan en fazla Asya Kıtası’nın etkileneceği belirtildi.

2100 YILINDA SICAKLIKLAR 3 DERECEYE ÇIKACAK

Küresel ısınma tehlikesi ile karşı karşıya gelinmemesi için dünya çapında sıcaklık artışlarının 1.5 dereceye kadar inmesi hedeflenirken Bilim İnsanlarından gelen öngörü bu rakamın üstünde seyretti. Bilim İnsanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda 2100 yılında sıcaklıkların yerkürede 3 derece artması bekleniyor. 

MİLYONLARCA İNSANIN HAYATI ETKİLENECEK

Bilim İnsanlarının yaptığı araştırmanın öngörülerine göre, 2100 yılında toplamda 3 dereceye çıkacak olan sıcaklıklar sonrasında küresel ısınma nedeniyle deniz sularının yükseleceği ve bu durumdan etkilenecek olan şehirlerde yaşayan insanlarında durumdan ciddi ölçüde etkileneceği belirtildi. Bilim İnsanlarının öngörüsüne göre, İskenderiye’de 3, Miami’de 2.7, Hague’de 2.5, Janerio ve Rio’da 1.8 milyon kişinin hayatının bu durumdan etkilenmesi bekleniyor. 

 

Bilim İnsanları Araştırma 2100 yılı Sıcaklıklar Artacak Küresel Isınma Şehirler Deniz Suyu Sular altında kalacak