Apple Yeni Nesil 'iPhone'lar Tanıtıldı

TAKİP ET

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte son iPhone'larını tanıttı. Bir çok yenilik ile birlikte bizlere sunulan ürünler yine teknolojiye damga vurdu! Tim Cook'un da yer aldığı etkinlikte, iPhone'un rakiplerinden değil de başarısından söz edildi. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus olarak adlandırılan bu ürünler ise, Cook'un ardından sahneye çıkan Phil Schiller tarafından tanıtıldı.

3D TOUCH Özelliği iPhone 6S 4.7 inç boyutlarında ve 6S Plus ise 5.5″inç boyutlarında retina ekrana sahip olacak. Bu iki üründe en çok dikkat çeken şey ise çoklu dokunma özelliğinin adı artık 3D Touch olarak anılacak. Bu özellik sayesinde parmaklarınızın ekran üstündeki hareketleri, parmağın ekrana uyguladığı baskıyı hissederek bunları farklı komutlar olarak algılayabilecek olması. Kısacası 3D Touch sayesinde, ekran parmağınızın basış gücüne göre komut alacak. Daha önceden Macbook'larda Force Touch ismiyle karşımıza çıkmıştı.

FACEBOOK ARTIK APPLE WATCH’TA Apple Watch’un 3D Touch özelliğiyle birlikte pek çok demo da yaptı. Örnek vermek gerekirse; mail uygulamasına 3D Touch sayesinde artık çok daha hakim olabileceğiz. Bu özelliği sadece Apple’ın kendi uygulamaları değil, üçüncü parti uygulamalar da kullanabilecek. Ayrıca Facebook uygulamasının üstüne geldiğimizde hızlıca durum güncelleme yapabilecek, Instagram uygulaması üstünden aktivite ekranımıza göz atabileceğiz.

Üçüncü kuşak 64 bit A9 işlemciye sahip olacak iPhone 6S ve 6S Plus’ın işlemci gücü, sahneye davet edilen oyun geliştiricisi Pixel Toys tarafından kanıtlandı. Bir oyun demosu gerçekleştirilirken, işlemcinin ve grafik kartının performansı da bu gelişmiş oyunun görüntüsüyle kanıtlanmış oldu. Yeni nesil apple iphone tanıtımından görüntüler.

KAMERALARDA YENİLENDİ Apple, ikinci kuşak Touch ID’ye de sahip olacak. 6S ve 6S Plus’ın kamerası da yenilendi. Burada iPhone ile çekilen fotoğrafların kalitesine dikkat çeken Apple, son reklam kampanyasında kullanıcıların çektiği fotoğrafları hatırlattı. Yeni iPhone’ların ikisi de 12 megapiksel iSight kameraya sahip olacak. Sahnede profesyonel fotoğrafçıların bu yeni kamerayla çektiği bazı fotoğraflara da yer verildi.

Gösterilen fotoğraflarda, iPhone kameralarının ışıksız ortamlardaki performansına da değinildi. Yeni iPhone kameralarının 4K kalitesinde video çekebilme yeteneği de bulunacak. iPhone 6S ve 6S Plus’ın ön kamerası FaceTime HD ise 5 megapiksel kalitesinde. Ön kameranın en önemli yeniliği ise artık bu ön kameranın doğal bir flaş özelliğine sahip olması olacak, kamera odadaki ışığın durumunu algılayarak hareket edecek.

ANLI FOTO (LIVE PHOTOS) ÇEKME ÖZELLİĞİ iPhone 6S ve 6S Plus ile gelen bir yeni fotoğraf özelliği ise, Live Photos, yani canlı fotoğraflar. Bu canlı fotoğraflar sayesinde kullanıcılar fotoğrafların üstüne basılı tuttuklarında canlı fotoğraflar devreye girecek ve fotoğraf hareket etmeye başlayacak. Live Photos bir video değil, fotoğraf temelli olacak. iOS 9 ile birlikte Live Photos daha da önemli bir hale gelecek, bununla birlikte yeni gelecek işletim sistemi El Capitan da bu canlı fotoğrafları oynatabilecek.

YENİ APPLE TV SAHNEDE Apple TV, dokunmatik kumandası ve Siri entegrasyonu ile dikkatleri üzerine çekiyor. iTunes, Netflix, Hulu, HBO, Showtime içinde Siri ile arama yapılabiliyor. Filmler, televizyon filmleri, fotoğraflar ve müzikleri bir arada sunan arayüzü dışında Apple TV’nin kumandasında da artık Siri butonu yer alıyor. Böylece artık sesinizle komut vererek uygulamaları Apple TV üzerinden çalıştırabilmek mümkün.

SESLİ KUMANDA ÖZELLİĞİ Siri ile örneğin filmde 15 saniye kadar önce kaçırdığınız bir konuşma için “Az önce ne söyledi” dediğinizde kumanda bunu algılayarak filmi 15 saniye sizin için geri sarıyor ve o konuşmayı tekrar dinleyebiliyorsunuz.

APPLE’DAN YENİ İŞLETİM SİSTEMİ: tvOS Apple TV’ye özel olarak geliştirilen tvOS, iOS tabanlı; ancak Apple TV’ler altında çalışacak bir işletim sistemi… Bunun dışında HBO, Netflix Apple TV için yeni uygulamalarıyla geliyor. Apple TV, spor karşılaşmalarını izlerken ekranı ikiye bölme ve aynı anda iki müsabakayı seyredebilme şansı sunuyor. Ayrıca uygulamayı bir kez satın alıyorsunuz ve o uygulama hem iPhone, hem iPad hem de Apple TV’de kullanılabiliyor.

Fiyatlar ise bu şekilde

iPAD PRO GELİYOR! Ve uzun zamandır konuşulan dev ekranlı iPad Pro ilk kez ortaya çıktı. 12.9 inç’lik dev bir ekrana sahip olan iPad Pro’nun ekranında 5.6 milyon piksel var. Apple’ın bugüne dek çıkardığı en büyük tableti olan iPad Pro, Apple’ın A9X işlemcisinden güç alıyor. A9X, daha önce Apple cihazlarında kullanılan A8X işlemciye göre iki kat daha hızlı bir işlemci… Böylece cihazla en yeni oyunları ve uygulamaları hızlı ve performanstan ödün vermeden oynayabiliyorsunuz. 6.9 mm inceliğinde olan iPad Pro, 6.1 mm olan iPad Air 2′ye göre biraz daha kalın bir yapıda…

Geniş ekranlı olması dolayısıyla daha geniş bir batarya kullanan iPadPro’nun belirtilen batarya ömrü ise 10 saat… Üzerinde 4′lü hoparlör yer alan cihaz bu anlamda da bir ilk. iPad Pro için özel olarak geliştirilen akıllı klavye ise Bluetooth bağlantısını kullanmadan iPad ile bağlantı kurabiliyor. Klavye iPad’e güç ve data aktarımı yapan akıllı bağlantı noktasından birleşiyor. 12.9 inç ekran, A9X işlemci, dörtlü hoparlör, 10 saat batarya ömrü, 8 MP iSight kamera, 4G/LTE internet hızı, Touch ID parmak izi koruma teknolojisi ona fark katıyor…

Apple iPad serisinin fiyat listesi bu şekilde.

APPLE PENCIL SÜRPRİZİ Apple Pencil ise şirketin bir diğer sürprizi… iPad Pro’yu kullanırken artık kalemden de faydalanacağız. Kalem doğrudan iPad Pro’nun Lightning çıkışına bağlanarak şarj oluyor. iPad Pro ile birlikte Microsoft-Apple işbirliği de ortaya çıkıyor. Microsoft’un Office uygulamaları da iPad Pro da çalışacak. Bunun dışında Adobe Photoshot Fix gibi Adobe’un iPad Pro’lara gelecek yeni bir dizi uygulama paketi de olacak. iPad Pro üzerinde bir sayfa taslağı hazırlamak oldukça kolay. Aynı ekranda çoklu uygulama çalıştırma desteği oldukça faydalı gözüküyor.

6 RENK SEÇENEĞİ Apple’ın yeni ürünleri gümüş, altın, uzay girisi ve yeni renk olarak karşımıza çıkan Rose Gold (gül kurusu) renklerinde gelecek. Etkinlikte, yeni iPhone aksesuarlarından da bahsedildi. Şarj ünitesi ve yeni iPhone kılıflarından da bahsedildi.

TÜRKİYE’YE YIL SONU GELECEK iPhone 6S ve 6S Plus için 12 Eylül tarihinde ön siparişleri alınmaya başlanacak. Yeni iPhone’ların 25 Eylül tarihinde piyasaya çıkması bekleniyor. iPhone 6S ve 6S Plus’ın ilk kez piyasaya çıkacağı ülkeler arasında Türkiye yok. Ancak bu yıl bitmeden iPhone 6S ve 6S Plus’ın ülkemizde de satışa çıkacağına şüphemiz yok. Yeni iPhone’ların 130 ülkede satışa çıkması bekleniyor. Son olarak iOS 9’un 16 Eylül’de geleceğini de hatırlatalım.

3D touch anlı fotoğraf Apple apple açıklama apple iPhone apple pencil Apple tvOS apple watch apple yeni teknoloji facebook apple watch iPad Pro iphone iPhone 6s iPhone 6s Plus iPhone 6s Plus yenilendi iPhone 6s