Antibiyotik Kullanmak Zararlı Ancak Yarıda Bırakmak Daha Zararlı

TAKİP ET

Doktorlar antibiyotik kullanımının sınırlı olmasını istiyorlar. Ancak antibiyotik tedavisinin de yarım bırakılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Doktorlar antibiyotik kullanımının sınırlı olmasını istiyorlar. Ancak antibiyotik tedavisinin de yarım bırakılmaması gerektiğini ifade ediyorlar. 

Antibiyotik kullanımının son derece zararlı olduğu konusunda çeşitli fikirler ortaya atılmıştı. Yapılan araştırmalar sonrasında özellikle Türkiye'de antibiyotik kullanımının son derece yaygın olduğu belirlenmişti. Her hasta için antibiyotik tedavisi verilmezken gerekli görülmesi durumunda antibiyotik tedavisine başvurulur. 

Antibiyotik kullanılması bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir. bilinçsiz ve sürekli olarak kullanılması halinde direnç kazanan vücudun antibiyotik kullanımı halinde tepki vermeyeceği ifade ediliyor. doktorlar tarafından hastanın vücudunun ihtiyaç duymuş olduğu antibiyotik miktarı belirlenir ve bu miktar çerçevesinde tedavi yapılır. 

ANTİBİYOTİK DOKTOR TARAFINDAN ÖNERİLMELİ

Doktora sormadan başına buyruk şekilde alınan ilaçlar bağışıklık sistemini olumsuz etkilemektedir. Böylece bir daha ki hastalıklarda kullanılan antibiyotiğin etkisi görülmeyeceğinden dolayı tedavi süreci uzayabilir. Ancak doktor tarafından gerekli görülüp antibiyotik önerilmesi halinde belirlenen dozda kullanılması gerekmektedir. Antibiyotiğin bitirilmemesi halinde hastalığın seyri değişebilir. Tam olarak iyileşmeyen sadece dinlenmeye alınan hastalık bu süreç içerisinde yeniden ortaya çıkabilir. Bilinçsiz kullanım kadar antibiyotiğin miktarının ayarlanmıyor olması da hastalığın daha fazla ilerlemesine sebep olabilir. bilinçsiz olarak kullanılan ya da doktorun ayarlamış olduğu doza uymayan kişilerin vücutlarında bakteriler bir sonraki hastalıkta daha fazla güçlenerek ortaya çıkıyor. Buda tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. 

antibiyotik doktor