Antibiyotik Direnci Can Alabilir

TAKİP ET

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar neticesinde fazla antibiyotik kullanmak sebebiyle ilerleyen yıllarda 10 milyon kişinin tedaviye yanıt vermeyeceği ifade ediliyor.

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar neticesinde fazla antibiyotik kullanmak sebebiyle ilerleyen yıllarda 10 milyon kişinin tedaviye yanıt vermeyeceği ifade ediliyor. 

Son zamanlarda antibiyotik direncine karşı önlem almak için uzmanlar eşliğinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Devlet tarafından verilen destekler ile birlikte gereksiz ve bilinçsiz antibiyotik kullanımını engellemek amacıyla sadece doktor reçetesi ile satılmasına karar verildi. 

Bununla birlikte doktorlar her tedavide artık antibiyotik vermek yerine ciddi olmayan hastalıkları alternatif ilaçlarla çözmeye çalışıyor. Son yıllarda alınan önlemlerle birlikte kişilerin en az seviyede antibiyotik kullanmasını amaçlıyorlar. 

İLERDE ANTİBİYOTİK CAN ALACAK

Yapılan onlarca araştırma sonrasında zaman içerisinde bazı bakterilerin antibiyotiğe karşı direnç geliştirdiğini ortaya koydu. Antibiyotiğe yanıt verilmediği gibi antibiyotik tüketimi ile bazı bakterilerin daha fazla güçlendiğini ortaya koydu. Sürecin böyle devam etmesi halinde 20 30 yıllık sürece bakıldığı zaman pek çok kişinin hastalıklar sonrasında ölebileceği belirlendi. Küçük ve basit görülen bakterilere maruz kalarak antibiyotiğe yanıt vermedikleri için ölümlerin artması bekleniyor. 20 30 yıllık sürece bakıldığı zaman 10 milyondan fazla kişinin dirençli bakteriler sebebiyle ölebileceği tespit edildi. Bu rakamın ise sadece yıllık olarak belirlenmesi tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Hastalıkların tedavisinde günümüz şartlarında antibiyotiğin önemi çok fazlayken bu direncin azalmasının ya da tamamen bitmesinin son derece kötü bir senaryo olduğu paylaşıldı. 

antibiyotik bakteri direnç