Antalya'da İsveçli turist kadın sokak ortasında soyundu

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İsveçli kadın turistin sokak ortasında üstünü çıkartması üzerine duruma polis müdahalede bulundu.

İsminin Anna Julıa Nygren olduğu öğrenilen İsveçli kadın turistin son birkaç gündür garip hal ve hareketlerinden dolayı mahalle sakinleri polisi arayarak ihbarda bulundu.  Evlerinin önünde bulunan duvarların üzerine çıkıp ağaçtaki meyveleri koparması, bir sağa bir sola boş boş koşuşturmasıyla dikkatleri üzerine çeken turist kadın son olarak üstünü çıkarıp mahallede dolaşınca polis duruma müdahalede bulundu.

Polislere zor anlar yaşattı

Vatandaşın durumu polise bildirmesi üzerine Manavgat Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. İlginç olayın yaşandığı Aşağı Hisar Mahallesi 4507 ve 4508 sokağında bulunan Ebülfeyz Elçibey Parkına giden polis ekipleri, kadının soyunduğunu ve evlerin önünde bulunan duvarların üzerine çıkıp ağaçtaki meyveleri kopardığını, bir sağa bir sola boş boş koşuşturduğunu öğrendi. Polisi görünce panikleyen İsveçli kadın turist ne yapacağını bilemedi. Yanına yaklaşan polislerden karakola götürüleceğini öğrenen kadın gitmek istemediğini söyleyerek polislere zor anlar yaşattı. Kadının üstünde sadece iç çamaşırı olduğundan dolayı kadına müdahale edemeyen polisler, emniyeti arayarak kadın polislerden olay yerine gelmesini istedi. Olay yerine kadın polislerin gelmesiyle İsveçli kadın turist güçlükle polis aracına bindirilip karakola götürüldü.

Tatili bittikten sonra ülkesine dönmedi

Emniyette sorgusu alındıktan sonra İsveçli kadın turistin tatil için Antalya’ya geldiği, Çolaklı bölgesinde bulunan bir otelde konakladığı tespit edildi. Türkçe bilmediği tercüman ile konuşan turist kadın, sağlık kontrolüne götürüleceğini öğrenince tercüman ile tartışmaya başladı. İsveçli kadının 1 ay önce Antalya’ya tatil için geldiği ve tatil bittikten sonra ülkesine dönmediği öğrenildi. Biletinden, isminin Anna Julıa Nygren olduğu ve İsveçli olduğu öğrenilen kadının pasaportunun ve diğer eşyalarının nerede olduğu tespit edilemedi.

Ülkesine gönderilecek

Aşağı Hisar Mahallesi 4507 ve 4508 sokağında bulunan Ebülfeyz Elçibey Parkında sergilediği garip tavırlardan sonra, sokak ortasında soyunmasının ardından karakola götürülen turist kadının 26 yaşında İsveç uyruklu Anna Julıa Nygren olduğu öğrenildi. Manavgat Cumhuriyet Savcısının verdiği karar doğrultusunda Cumhuriyet Karakolu görevlilerinin hazırlayacağı evraklarla beraber özel bir ekip ile ülkesine gönderilmesine karar verildi. İşlemlerin tamamlanması için Antalya Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

 

antalya sokak ortasında soyundu isveçli turist kadın