Anne Sütü Mucizesi

TAKİP ET

Anne sütü, bebeğin besin ihtiyaçlarını eksiksiz olarak gidermek ve bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirip, enfeksiyonlara karşı korunmak için yaratılmış olan benzersiz bir mucizedir. Anne sütündeki besin maddelerinin ideal dengesi en iyi ölçülerdir ve bebeğin henüz olgunlaşmamış vücut sistemleri için en uygun formdadır. İçeriğindeki besin değerlerinin bebek için en ideal ölçüde olması nedeniyle 'mucize karışım' olarak adlandırılır.

Anne sütü, bebeğin beyin hücrelerinin büyümesini sağlayan ve sinir sistemi gelişimini hızlandıran besinler açısından çok zengindir. Son yılların en son teknolojisi ile hazırlanan formül bebek mamaları dahi bu mucize besinin yerini tutamıyor.

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI

Mucize anne sütünün birkaç faydasına göz atalım;

Kolay Sindirilir

Anne sütü, bebeğin hassas ve gelişmekte olan sindirim sistemi için benzersizdir. Anne sütündeki proteini bebek çok daha rahat sindirir. Genel olarak anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal veya kabızlık gibi problemler çok daha az görülür. Sadece anne sütü alan bebeklerde oluşan barsak florası, bebekleri enfeksiyonlardan ve ishallerden koruyor.

Her Annenin Sütü Bebeğine Özel

Anne sütünde inek sütünde ve formül mamalarda olmayan, 100’den fazla bileşen bulunuyor. Anne sütünün içeriği, bebeğin sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli değişiyor. Örneğin; anne sütünün sabah ve akşamüzeri bileşimi fark gösteriyor. Bebeğin ilk günleri ile altıncı ayındaki süt farklı oluyor. Ayrıca prematüre bir bebek için olan anne sütü bileşimi, zamanında doğan bir bebek için olandan farklılıklar gösteriyor.

Alerji Riskini Düşürüyor

Anne sütü alan bebeklerde ilk 6 aylık dönemde ve sonraki ek gıda döneminde de, gıda alerjilerine, mama ile beslenen bebeklere oranla daha az rastlanıyor.

Daha az sodyum ve protein içeriyor

Anne sütü, tuz ve protein içeriği inek sütüne göre daha az olduğu için, yenidoğan bir bebeğin gelişmekte olan böbreklerine daha faydalı oluyor.

Bağışıklığı Güçlendirir

Anne sütü, bebeği birçok hastalıktan koruyup, bağışıklık maddelerini- antikorlar- bebeğe vererek bağışıklılığını güçlendiriyor. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, soğuk algınlığı, kulak iltihabı gibi hastalıklar daha az görülüyor.

Pişiği Engelliyor

Anne sütü ile beslenen bebeklerde pişik daha az görülür.

Obeziteden Korur

Anne sütü bebeği ilerideki yaşamında obeziteden korur ve sadece anne sütü alan bebek obez olmaz.

Psikolojik Gelişimine katkı Sağlar

Annesini emen bebek daha özgüveni yüksek oluyor ve anne ile bebek arasında çok özel bir bağ kuruluyor. Bebeğin psikolojik gelişimine olumlu katkı sağlarken, anne- bebek ilişkisi kuvvetleniyor.

ANNE SÜTÜ VERİLMESİ EN RAHAT BESİN

Hazır, temiz ve ideal sıcaklıkta her zaman kullanıma hazır oluyor. İstenilen her zaman ve her yerde verilebiliyor. Formül mamayla karşılaştırıldığında da oldukça ekonomik oluyor. Aynı zamanda emziren annelerde meme ve rahim kanserine yakalanma riski oldukça düşüyor. 

2 YAŞINA KADAR EMZİRİLMELİ

Dünya Sağlık Örgütü, ek gıdalarla birlikte anne sütünü 2 yaşa kadar devam edilmesini öneriyor.

Anne Sütü Mucizesi anne sütünün faydaları anne sütü faydaları anne sütünün önemi anne sütü ne kadar alınmalı