Ankara'da Su Faturularına Yüzde Kaç İndirim Geldi?

TAKİP ET

Ankara'daki tüm su abonelerine, Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda 21 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere...

Ankara’daki tüm su abonelerine, Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda 21 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere %30 indirim yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna imzasıyla Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan su ücretlerinde indirime gidilmesine yönelik teklif, Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı olağan toplantısında görüşüldü.  

Bütün konut ve iş yeri su aboneliklerinde %30 indirime gidilmesine yönelik teklif, Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Ankara halkı, 21 Ocak tarihinden itibaren suyu %30 daha indirimli tüketecek.

Yağışlar Barajlardaki Rezervi Yükseltti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin su aboneliklerinde %30 indirim kararına gerekçe olarak ise Gerede suyunun çok kısa bir süre içerisinde Ankara musluklarından akacağı ve Kesikköprü’den su alınmayacağından dolayı enerji maliyetinin düşeceği gösterildi. Ayrıca Ankara’da son dönemlerde yağışların önemli oranda artması barajlardaki su rezervini yükseltti.  

Büyükşehir Belediye Meclisinin su faturalarına yönelik aldığı diğer önemli bir karar ise fatruralardaki artış oranının ÜFE ya da TEFE oranına göre ayarlanmasına son verilmesi oldu.  

           

Ankara su faturası indirim Büyükşehir Belediye Meclisi