Aman Dikkat! Buna Bakarken Kalp Krizi Geçirdi

TAKİP ET

İtalya'nın Floransa'nın en ünlü müzelerinden olan Uffizi Galerisi'ni geçtiğimiz cumartesi günü ziyaret eden bir adamın kalbi Sandro Botticelli'nin "Venüs'ün Doğuşu" adlı tablosuna bakarken durdu.

Kalbi Duran adamın ismi açıklanmazken Botticelli'nin 15. yüzyıl sonlarında yaptığı ve İtalyan rönesansının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen tablonun önünde yere yığıldı. İtalya basınında yer alan haberlere göre fenalasan adama ilk müdahaleyi müzede bulunan Romalı bir doktor yaptı. Müzede bulunan defibrilatör ile kalbi duran adama müdahale eden doktorlar yeniden kalbi çalıştırmayı başardı. Hemen ambulansla hastaneye kaldırılan adamın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CARAVAGGİO ÖNÜNDE BAYILAN OLDU

Söz konusu tabloya bakarken fenalaşan adamın "Stendhal sendromu"ndan muzdarip olduğu öğrenilirken Galeri müdürü yaptığı açıklamada, "Tıbbi teşhis yapmak benim alanım değil. Fakat son yıllarda galerimizdeki önemli eserlerin önünde çok sayıda fenalaşma vakası yaşandı" dedi. Bu vakaların hem Botticelli'nin eserlerinin hem de Caravaggio'nun "Medusa" eserinin Önünde yaşandığını belirten müdür, 2016 yılında yine Botticelli'ye ait olan "İlkbahar" eserinin önünde bir kişinin soru nöbeti geçirdiğini dile getirdi.

 

italya floranca müze