Alzheimer Olmak İstemeyen Çay İçsin!

TAKİP ET

Çayın sağlığa çeşitli faydaları olduğu bilinirken bunun üzerine yeni bir faydası daha ortaya çıktı. Alzheimer olmayı engellediği Japon bilim adamları tarafından ortaya çıktı.

Çayın sağlığa çeşitli faydaları olduğu bilinirken bunun üzerine yeni bir faydası daha ortaya çıktı. Alzheimer olmayı engellediği Japon bilim adamları tarafından ortaya çıktı. 

Japon bilim adamları bir süredir çayın faydaları üzerinde çalışmalar yürütüyordu. Çayın insan vücudu için pek çok faydasının olduğu tespit edilmişti. Özellikle soğuk havalarda mide ağrılarını gideren, hazımsızlığa iyi gelen ve hatta cilt kuruluklarını da ortadan kaldıran özelliklerinin olduğu tespit edilmişti. 

Çay özellikle göz hastalıklarına da iyi geliyor. Çayın içildikten sonra kalıntılarının göz maskesi olarak kullanılması gözde meydana gelen kanlanmayı, yorgun görüntüyü ortadan kaldırıyor. Bunun üzerine ağırlaşmış göz kapaklarına iyi geldiği söyleniyor. 

ALZHEİMER HASTALIĞINI ÖNLEDİĞİ BELİRLENDİ

Japon bilim adamları tarafından yapılan araştırmaların ardından son yıllarda sıklıkla görülen alzheimer hastalığının oluşma riskini de ortadan kaldırdığı belirlendi. Özellikle yüzde 50 oranında bir fayda sağladığı sürecin engellenmesi konusunda son derece başarılı olduğu öğrenildi. Japon bilim adamlarının araştırmalarını derinleştirmelerinin ardından enfeksiyon üzerinde de etkili olduğu öğrenildi. Enfeksiyonel hastalıklarda sıcak çay içmenin faydaları tekrar gündeme geldi. Boğaz ağrıları için ılık çayın gargara olarak kullanılması hastalığın seyrini olumlu anlamda etkiliyor. Araştırmaların derinleştirilmesinin ardından özellikle düzenli çay tüketiminin yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan kemik zayıflamalarını da önlediği belirlendi. Kemik erimesi hastalığına yakalanma riski fazla olan kişilerin düzenli olarak çay tüketmelerinin faydalı olabileceği düşünülüyor. 

çay alzheimer çayın faydaları