Almanya Başbakanı Merkel, Annesini Kaybetti

TAKİP ET

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 90 yaşında olan annesi Herlind Kasner'i kaybetti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in annesini kaybettiği haberi Alman yetkililer tarafından da doğrulandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 90 yaşında olan annesi Herlind Kasner’i kaybetti. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in annesini kaybettiği haberi Alman yetkililer tarafından da doğrulandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in annesinin öldüğüne dair ilk haberi Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert paylaştı. Steffen Seibert, acı haberi Alman halkıyla paylaşırken şu ifadelere yer verdi:

“Şansölye’nin annesi Herlind Kasner 90 yaşında yaşamını yitirmiştir. Şansölye ve ailesinin mahremiyetine saygı gösterilmesi rica olunur.”

90 yaşında yaşama veda eden Herlind Kasner’in ne zaman hayatını kaybettiğine dair Alman yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı. Alman medyasında ise bu ayın başında Herlind Kasner’in yaşamını kaybettiğine dair haberler yer aldı.

Babasını 2011 Yılında Kaybetmişti

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in annesi Herlind Kasner’in cenaze töreninin önümüzdeki günlerde aile içerisinde yapılacağı öğrenildi.    

Angela Merkel, papaz olan babası Horst Kasner’i ise 2011 yılında kaybetmişti.

Kaynak :

Angela Merkel Herlind kasner ölüm Şansölye anne