Alman Polisi Bir Skandala Daha İmza Attı! Türk Gencin Başına Çuval Geçirdiler

TAKİP ET

Babası Türk, annesi ise Alman vatandaşı Umut D.'nin başına Alman polisi tarafından çuval geçirildi.

Babası Türk, annesi ise Alman vatandaşı Umut D.’nin başına Alman polisi tarafından çuval geçirildi. Umut D., bugüne kadar göremediği babası imza vermediği için Alman vatandaşlığına alınmadı. Şimdiye kadar karıştığı çeşitli suçlardan dolayı Alman polisi tarafından evi basılarak sınır dışı edilmek istenen Umut D.’nin başına Alman polisi tarafından çuval geçirildi.  

Çeşitli kavga ve yaralama suçlarına karışan Umut D., bu suçlardan dolayı hafif cezalar aldı. Berlin’de yaşamını sürdüren Umut D., mevzu bahis suçları 2011, 2012 ve 2013 yıllarında işlemesine ve aradan yıllar geçmesine rağmen Berlin Yabnacılar Dairesince sınır dışı edilmeye çalışıldı.

Türk vatandaşı Umut D.’nin, Berlin’in Köpenick semtinde bulunan konutuna Alman polisi tarafından Pazartesi sabah baskın düzenlendi. Kapıyı kırarak içeri giren ve annesinin kafasına silah dayayan Alman polisi, Umut D.’yi ise yere yatırınca Türk genç, Alman polisinden üstünü giymek için izin istese de Alman polisi, ‘Gideceğin ülke çok sıcak’ diyerek buna izin vermedi. Daha sonra Umut D.’nin ellerini ve ayaklarını kelepçeleyen Alman polisi, yüzlerine tükürmesin gerekçesiyle Türk gencin başına çuval geçirerek bir skandala imza attı.

Sınır dışı edilmek üzere Tegel Havalimanı polisine teslim edilen Umut D., sınır dışı edileceği uçağı beklerken, onu sınır dışı edilmekten avukatı kurtardı. Avukat, müvekkilinin Almanya’ya iltica ettiği bilgisini polise iletince Umut D. hakkındaki sınır dışı edilme işlemleri durdurularak Türk genç serbest bırakıldı.

Alman polisinin sergilediği davranışı çok sert şekilde eleştiren anne Susann A. ise şunları söyledi:

“Evlenmem gerekliydi. Birlikte yaşadığım adamdan ayrılmak durumunda kaldım. Umut doğduğu zaman Alman vatandaşı olma şansı vardı. Ancak babası, sırf benden intikam almak için imza vermeyince Umut, bu şansını yitirdi. Oğlum, yaşamını Almanya’da sürdürmek istiyor. Alman yasaları ise iltica talep eden bir kişinin sınır dışı edilemeyeceğini açıkça söylüyor.”

              

Alman polisi Umut D. Berlin çuval Almanya