Akılalmaz Olay! Öldürdükleri Kadının Altınlarını Paylaşırken...

TAKİP ET

Bursa'da 49 yaşındaki Suriye uyruklu Melek Akta'yı ellerini bağlayıp, Plastik kelepçe ile boğarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan bir kadın 4 Sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar ifadelerinde suçu birbirlerinin üzerine atarken talihsiz kadının altınlarını aralarında pay ettikleri sırada birbirlerini, "Sana fazla geçti ise hakkımı helal etmiyorum" dediği ortaya çıktı.

Bursa'nın Osmangazi İlçesi Namık Kemal Mahallesi Karanfil sokakta geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda Suriye uyruklu Melek Akta çocuklarıyla birlikte yaşadığı evde öldürüldü. Akşam saatlerinde eve gelen 16 yaşındaki Musab Kuvara, Annesini elleri bağlı şekilde yerde hareketsiz yatarken buldu. Çocuğun komşulara haber verilmesinin ardından Eve Gelen Polis talihsiz kadının elleri kelepçe ile bağlandıktan sonra Başka bir kelepçe ile boğularak öldürüldüğünü belirledi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kadına katil zanlıları olarak Suriyeli Muhammet Cemil Neal (28), Abdullah Şeyhakkur (44), Eymen Elvan (24) ve Aliye Muhammed Ali'yi (26), İstanbul'da bulunan evlerine düzenlediği basın sonucunda yakalanarak gözaltına aldı. Bir kadın 4 şüpheli Bursa Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SEVGİLİSİ KAPIYI ARALIK BIRAKMIŞ

Sanıklar hakkında Bursa 12 Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürme ve yağma suçlarından ömür boyu ile 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına başlanırken, Muhammet Cemil Neal, Abdullah Şeyhakkur ve Eymen Elvan duruşmada hazır bulundu. Yenişehir Cezaevi'nde kalan Aliye Muhammed Ali ise SEGBİS ile katıldı.

Mahkemede ifade veren sanıklardan Muhammet Cemil Neal, Ölen kadın ile sevgili olduklarını iddia ederken, “Bacanağım Abdullah telefon edip, bin lira para istedi. Melek’in arkadaşım olduğunu biliyordu, parayı ondan almamı istedi. İstanbul’dan baldızım Aliye, Abdullah ve Eymen ile birlikte gelip, ziynet eşyalarını alacakları yönündeki planı anlattı. İstanbul’dan geldiler. Olay günü Melek’in evine kahve içmeye gittim. Çıkarken kapıyı aralık bıraktım, biraz sonra onlar girdi. Evde ne yaşandığını bilmiyorum. Daha sonra buluştuğumuzda baldızım, Melek’in ölmüş olabileceğini söyledi. İstanbul’a gittiğimizde Abdullah ile Aliye kuyumcuda bin 800 liraya bir tane bilezik bozdurdu. Melek’in öldüğünü yakalandığımda öğrendim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

ÇALINTI ALTINDA BİLE HELALİK İSTEDİLER

Mahkeme başkanı sanıkların daha önceki ifadesinde ziynet eşyalarının paylaşımı sırasında Eymen Elvan'a "Eşit dağıtmadıysanız, hakkımı helal etmiyorum" dediğini hatırlattı. Muhammet Cemil Neal,  “Öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum” Yanıtını verirken mahkeme başkanı, “Çalınan ziynet eşyalarını bile helal, haram diye düşünmüşler” ifadelerini kullandı.
Sadıklar mahkemede birbirlerini suçlarken duruşma başka bir tarihe ertelendi.

bursa yağma cinayet hırsızlık son dakika