Akdeniz'de Gergin Saatler! KKTC ve Rum Yönetimi Arasında Büyük Doğalgaz Krizi

TAKİP ET

KKTC ve Rum yönetimi arasında doğalgaz krizi yaşandı. Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak doğalgaz araması yapmaya başlayan Rum yönetimine KKTC'den çok sert uyarı geldi.

KKTC ve Rum yönetimi arasında doğalgaz krizi yaşandı. Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak doğalgaz araması yapmaya başlayan Rum yönetimine KKTC’den çok sert uyarı geldi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz bölgesinde tek taraflı olarak doğalgaz arayışına girdi. KKTC’den durumla ilgili gelen açıklamada, Rum yönetiminin Türk tarafını yok sayarak tek taraflı doğalgaz arayışına girmesinin kabul edilemez olduğunun ve gereken tedbirlerin alınacağını duyurdu.

UYARI YAPILDI GERİ ADIM ATMADI

KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rum yönetiminin doğalgaz arayışını tek taraflı olarak yaptığı ve Türk tarafını yok sayarak arayışlarına devam ettiği belirtildi. Kendilerine yapılan tüm uyarılara rağmen Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama faaliyetlerine devam ettiği belirtilirken Kıbrıs Türk halkının meşru haklarının da göz ardı edildiği ifade edildi. 

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER YAPILARAK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAKLAR

Rum yönetiminin doğalgaz arayışına girmesinin ardından harekete geçen KKTC, ada etrafında bulunan faaliyetlerin dondurulabilmesi için ana vatan ve garantör ülke olan Türkiye ile görüşmeler gerçekleştirileceği ve KKTC’nin kendi hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli olan tüm tedbirlerin alınacağı belirtildi. Rumların adadaki arayışlarını sürdürmesi halinde gerekli olan tüm adımların atılacağı ve KKTC halkının meşru haklarının sonuna kadar korunacağı bilgileri paylaşılarak iki devletli çözüm müzakerelerinin de bir tercih olarak gündeme gelebileceği belirtildi.

 

Dünya haberleri Doğu Akdenizde neler oluyor KKTC Rum yönetimi Türkiye Doğalgaz krizi