Akdeniz Bölgesini Kana Bulayacaklardı! Kuzey Irak'tan Bombalı Eylem İçin Gelen 4 Terörist Kıskıvrak Yakalandı

TAKİP ET

Kuzey Irak'tan bombalı eylem için Türkiye'ye giriş yapan 4 teröristin Mersin'de kıskıvrak yakalandıkları öğrenildi. Teröristlerin hedefinde Akdeniz bölgesi olduğu öğrenildi.

Kuzey Irak’tan bombalı eylem için Türkiye’ye giriş yapan 4 teröristin Mersin’de kıskıvrak yakalandıkları öğrenildi. Teröristlerin hedefinde Akdeniz bölgesi olduğu öğrenildi.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan ve bombalı eylem hazırlığında olan 4 terörist ihbarı sonrasında Mersin polisi harekete geçti ve teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı. Teröristleri kıskıvrak yakalayan polis ekiplerinin ayrıca 6,5 kilogram patlayıcı ile terör örgütüne ait olan çok sayıda belge ve döküme de rastladığı ve hepsine el koyduğu öğrenildi.

HEDEFTE AKDENİZ VE EGE VARDI

Teröristlerin yakalanmasının ardından alınan bilgilerde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yakalanan 4 terörist sonrasında bölgede terör örgütü PKKKCK’ya yönelik geniş çaplı operasyonlarını sürdürdüğü ve terör örgütünün son zamanlarda özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerini hedef aldığı bu bölgelerde bombalı eylem yapmak için bazı şehirlerde yapılandıkları belirtildi.

TERÖRİSTLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılmak istenen bombalı eylemler nedeniyle güvenlik güçlerinin bu bölgelerde operasyonlarını arttırdığı öğrenilirken Mersin polisi tarafından yapılan operasyonla kıskıvrak yakalanan 4 teröristin Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı ve Mersin’e geldikleri öğrenildi. Bu 4 teröristi takibe alan polis ekiplerinin operasyonunun başarı ile sonuçlanmasının ardından yapılan incelemede teröristlerin hedefinin Akdeniz bölgesinde bir yerde bombalı eylem yapma planlarının ortaya çıktığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.Z, A.N,M.A ve B.Ç isimli teröristlerin işlemlerin ardından adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.

 

ege akdeniz kuzey ırak 4 terörist bombalı eylem mersin yakalandı