Aile hekimlerine müjde! 3 ay boyunca 3 bin lira ek ödeme alacaklar

TAKİP ET

Aile hekimlerine verilecek ek ödeme ile ilgili Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete'de yayımlandığı öğrenilirken karar kapsamında aile hekimlerine 3 ay boyunca 3 bin TL ek ödeme verileceği öğrenildi. 

Aile hekimlerine verilecek ek ödeme ile ilgili Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlandığı öğrenilirken karar kapsamında aile hekimlerine 3 ay boyunca 3 bin TL ek ödeme verileceği öğrenildi. 1 Ağustos’tan geçerli olacağı öğrenilen bu kararla birlikte aile hekimleri net 3 bin TL ek ödeme alırken aile sağlığı çalışanları ise aylık olarak net 850 TL ek ödeme alacak.

3 Bin TL Ek Ödeme Yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Diyarbakır’a yaptığı ziyaret esnasında gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine sorular arasında yer alan ek ödeme ile ilgili faaliyet dün gece itibariyle hayata geçti. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı kararı ile aile hekimlerine 3 ay boyunca 3 bin TL ek ödeme yapılacak. Bunun yanında aile sağlığı çalışanları da aylık net 850 TL ek ödeme alacak. 


Müjdeyi Sağlık Bakanı Verdi

Dün Diyarbakır’a ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin koca, bu ziyaret esnasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı esnasında kendisine yöneltilen ‘Sağlık çalışanlarının ek ödemeleri ile ilgili detaylar netleşti mi?’ sorusunu yanıtlayan Sağlık Bakanı, koronavirüs salgını döneminde çalışan tüm sağlık çalışanlarının yoğun fedakarlıklarda bulunduğunu vurguladı. Yapılan bu fedakarlıkların karşılığının bir ödeme ile yapmanın yeterli olmayacağı düşüncesinde olduğunu söyleyen Bakan Koca, imkanlar dahilinde devrede olan sağlık çalışanları için bir çalışma yapıldığını ve bununla ilgili bir ek ödeme yapılacağı müjdesini vermiş ve söz konusu ek ödeme ile ilgili kararın bugün veya yarın yayınlanacak genelge ile duyurulacağını aktarmıştı. Sağlık Bakanı’nın müjdelediği ek ödeme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.i



 

aile hekimi ek ödeme