AIDS Propolis İle Tedavi Edilecek

TAKİP ET

Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan çalışma sonrasında AIDS tedavisi için propolis kullanımının son derece umut verici olduğu ifade edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan çalışma sonrasında AIDS tedavisi için propolis kullanımının son derece umut verici olduğu ifade edildi. 

Günümüzde tıbbın ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok hastalığın tedavisi bulunuyor. Ancak dünya genelinde AIDS hastalığının kesin çözümünün ve tedavisinin olmadığı, bazı tedavi yöntemleri ve ilaçlarla birlikte daha kaliteli bir yaşamın sürdürülebilir olduğu ifade ediliyor. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında TÜBİTAK destekli bir projeye imza atıldı. 3 yılda tamamlanması beklenen araştırma sonuçlarına göre ilk sonuçlar şimdiden alınmaya başlandı. Bunun üzerine AIDS tedavisi için umut verici bazı çalışmaların ortaya çıktığı ve son derece önemli olduğu ifade edildi. 

PROPOLİS TEDAVİDE ETKİLİ SONUÇLAR VERMEYE BAŞLADI

TÜBİTAK destekli olan projenin tamamen tamamlanma süresinin 3 yıl olduğu ifade edildi. Ancak ilk sonuçlar beklenenden çok daha olumlu gelmeye başladı. Propolis kullanımının tedavisi sırasında son derece etkili olduğu ortaya çıktı. Propolis normalde bağışıklık sistemini güçlendirici, pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan faydalı bir ürünken riskli bir hastalık olan AIDS üzerinde de etkili sonuçlar vermeye başladı. Arılar tarafından üretilen ürünün içerisinde antioksidan, antiviral etkisinin bulunduğu tespit edildi. HIV virüsünün etken maddesinin bulunması için araştırma çerçevesinde denemeler devam ediyor. Ancak araştırma umut ışığı haline geldi. 

aıds propolis çalışma