Ahmet Hakan'a Yapılan Saldırının Detayları!

TAKİP ET

Dün gece saatlerinde evinin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan'a sanat ve basın camiasından destek yağdı. Ahmet Hakan, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e gönderdiği mesajda "Yılmayacağız!" dedi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, dün gece evinin önünde 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan yazarın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındıktan sonra, sabah saatlerinde 4. kişi de yakalandı. AHMET HAKAN'DAN MESAJ VAR!  Ahmet Hakan'ın Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e bir mesaj gönderdiği belirtildi. Hastane çıkışından Sedat Ergin, bu mesajı basın mensuplarına iletti: "Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu. HÜRRİYET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ: PLANLI BİR SALDIRI OLDUĞU ANLAŞILIYOR Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Saldırının planlı bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Ergin, şu açıklamalarda bulundu: "Bu saldırılardan sonra bu kez bir yazarımız Ahmet Hakan şiddete, saldırıya hedef olmuş durumda. Bize gelen bilgiler bu saldırıyı gerçekleştiren saldırganların kendisini CNN Türk’teki programından çıktıktan sonra eve gelirken kanaldan itibaren takip ettikleri yönünde. Organize planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak.

Ahmet Hakan'ın bu tehditler yüzünden koruma talebi de olmuştu. Bazı köşe yazılarında kendisine çok ağır ifadeler kullanılmıştı. Bu tehditlerle yaşamak artık bizim hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık bunun bir son bulması gerekiyor. Demokraside basının, gazetelerin, gazetecilerin bu şekilde saldırıya maruz kalması kabul edilemez.

6-8 Eylül’de Hürriyet Gazetesi’ne saldırılar düzenlendi, hepimiz oraya gittik. Bugün gazetemizin bir yazarı bir saldırıya uğradı, hepimiz buradayız. Hangi gazeteci kendisinin sabahın 04.00’ünde açıklama yapmak ister.

Bu uzun zamandır basını hedef alan, hedef gösteren tehditkâr bir söylemin getirdiği bir noktadır. Bunun bir an önce son bulması gerekiyor. Bu tehdit dilini kullananların buna bir son vermeleri, son bulması gerekiyor.

Kendisi tehditlere karşı önlem talebinde bulundu, ona rağmen önlenemedi.

2015 yılında gazeteciler can güvenliğinden emin değiller, can güvenliğimizden endişe içindeyiz.

Burnunda bir kırık var ameliyat olması gerekiyor. Üçüncü ve dördüncü kaburgalarında bir kırık var. Elinde ezik var. Ameliyatın kaçınılmaz olduğu söyleniyor."

SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜVENLİK SKANDALI!

Evinin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan'ın 17 gün önce devletten koruma talep ettiği, ancak talebinin devlet tarafından geri çevrildiği ortaya çıktı.

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun” sözleri ve Boynukalın'ın Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu” açıklaması üzerine Ahmet Hakan'ın avukatları harekete geçti. Tehditler üzerine savcılığa başvuran Hakan ve avukatları, suç duyurusunda bulunduktan sonra koruma talep etti. Ahmet Hakan'ı avukatı Turgut Kazan, İçişleri Bakanı Selami Altınok ile telefonda görüşerek yakın tehdit olduğunu ve koruma talebini iletti. Talebin bayramdan sonra değerlendirileceği belirtildi ve 17 gün boyunca Ahmet Hakan'ın dilekçesine cevap verilmedi.

BİNLERCE ÖNEMLİ İSİM SALDIRIYI KINADI, İŞTE O TWEETLER:

İrfan Değirmenci: Ahmet Hakan'a saldırı geldiğimiz son nokta! Çok büyük geçmiş olsun

Sinan Erdil: Şaka gibi... Davutoğlu çok kısa bir süre önce "eğer bir gazeteci evine rahatlıkla gidebiliyorsa basın özgürdür" demişti!

Mehmet Altan: Başbakan “soru soran gazeteci rahatlıkla evine gidebiliyorsa basın özgürdür” diyerek dalga geçiyordu, gerçek oldu… Geçmiş olsun

Ayşe Sayın: Gazetecilerin işlerinden evlerine rahatça gidemediği ülkedir Türkiye! Geçmiş olsun

Can Dündar: Ahmet Hakan'a geçmiş olsun diyorum. Yakalanacaklar kim olursa olsun, hedef gösterenler, tehdit edenler, emir verenler belli. Son çırpınışları.. "İstersek seni sinek gibi ezeriz.Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayattasın" diyen Cem Küçük, Ahmet Hakan'a saldırının ilk şüphelisidir.

Hakan Bayrakçı: Fikirlerini beğenmediğiniz herkesi dövün! Yok yetmez, öldürün! Ahmet Hakan'a yapılan nedir Allahaşkına? Uganda'ya çevirdiniz memleketi.

Barış Yarkadaş: Saldırı tüm medyaya gözdağı vermek için yapıldı. Failler bellidir. Alçak saldırıyı kınıyorum.

Gülse Birsel: Evinin önünde 3 kişinin saldırısına uğrayan ve hastanede tedavisi süren Ahmet Hakan'a büyük geçmiş olsun. Ne denir ki? Söz bitti artık söz.

Emre Kongar: Ahmet Hakan'a saldırı haberi VAHİM! Artık kimsenin can güvenliği yok demektir!

Melis Alphan: Bi AKP'li vekil "bizim hatamız bunlara dayak atmamak diyorsa ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı veya başbakanı onu kınamıyorsa neye şaşırıyoruz ki?

Emin Çapa: Ahmet Hakan'ı "bunları döveceksin, evini biliyoruz" diye tehdit edenlerin amacı bu insanları tahrik etmekti zaten.

Ezgi Başaran: Ahmet Hakan 13 Eylül’den beri koruma talebinde bulunuyordu ama…

Bedri Baykam: Alçakların pusu kurup saldırdığı Ahmet Hakan'a yapılanlar,malum kadroların Türkiye demokrasisine ağır bir darbesidir.Faillerin hepsi bellidr

Ceyda Karan: Ahmet Hakan'a çok geçmiş olsun.. Bu saldırının arkasındaki zihniyeti iyi tanıyoruz...

Gülben Ergen: Yazmaya devam et Ahmet Hakan okurların çığ gibi büyüyüp, yayınların daha da izlenir olacak. Sözlerinin gücü ve anlamı daha da perçinleşecek...

Atilla Taş: Ahmet Hakan evinin önünde saldırıya uğramış, nefretle kınıyorum, geçmiş olsun. E bu kadar hedef gösterildikten sonra ne olmasını bekliyorduk?

Selçuk Dereli: Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınıyorum

Arda Akın: Ahmet Hakan Cem Küçük'ün tehditleri üzerine 17 gün önce avukatı aracılığıyla koruma talep ediyor. İstanbul Emniyeti ise cevap dahi vermiyor!

Hakan Şükür: Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırıda bulunulmuş. İddia doğruysa büyük geçmiş olsun.

Levent Gültekin: Eskiden ülkede mafya vardı. Şimdi ülkenin kendisi mafya oldu.

Sinan Oğan: Türkiye'de basına ve basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınıyorum

Faruk Acar: Ahmet Hakan'a yapılan şerefsizliktir, hainliktir. Kişiler bulunur mu emin değilim ama nasılsa Rabbiminde bir hesabı vardır..

Erdoğan Toprak: Medyaya baskı artık fiili şiddete dönüştü.Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınıyor,kendisine acil şifalar diliyorum

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurul Üyesi Halil Eğriboyun da Ahmet Hakan'a saldırıyı şu sözlerle kınadı: ''Saldırı çirkin olduğu kadar, akla getirdiği bir çok soruyla da düşündürücüdür. Bu saldırı bir kez daha ortaya koymuştur; Türkiye'de dik duruş sergileyen ve eğilmeyen bükülmeyen gazeteciler, korumasız ve kollamasıdır. Bu saldırı bir kez daha ortaya koymuştur; Türkiye'de gazetecilerin can ve mal güvenlikleri yoktur. Ahmet Hakan yapılan saldırı karşısında devlet sorumludur. Devlet bu sorumluğunun altından kalkması için, bir an önce saldırganları yakalayarak yargı karşısına çıkarmalıdır. Ahmet Hakan'a yapılan saldırı, bu ülkede eğilmeden bükülmeden görev yapmaya çalışan tüm gazetecilere yapılmıştır. O nedenle " gazeteci doğmuş, gazeteci ölecek" biri olarak, Ahmet Hakan'a yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Saldırganların derhal yakalanarak adalet karşısına çıkarılmalarını istiyorum.''