Ahırda Esrarengiz Ölüm Dikkat Çekti

TAKİP ET

Gümüşhane'de yaşanan olay sonrasında bir adamın ahırının kapısını açık bırakması ile birlikte belirlenemeyen bir sebepten dolayı 21 hayvanının telef olduğunu gördü.

Gümüşhane'de yaşanan olay sonrasında bir adamın ahırının kapısını açık bırakması ile birlikte belirlenemeyen bir sebepten dolayı 21 hayvanının telef olduğunu gördü. 

Gümüşhane'de hayvancılık yaparak hayatını kazanan Ali Yalçın isimli adamın bütün hayvanları sadece bir gecede bilinmeyen bir sebepten dolayı telef oldu. Ahırda toplam 21 adet hayvanın olduğu tespit edildi. Sabah erken saatlerde ahıra gelen talihsiz adam bütün büyük baş hayvanlarının yere yığıldığını gördü. Hayvanlarını kaldırmak istediğinde ise tüm hayvanlarının öldüğünü belirtti. 

Zaman kaybetmeden hemen veteriner ekiplerine haber verdi. Gelen veteriner tarafından yapılan kontroller sonrasında 21 adet hayvanın bazı zehirlenme belirtileri gösterdikleri tespit edildi. Bunun üzerine hayvanlardan bir takım örneklerin alındığı ve testlerin yapılması için kontrole gönderildiği öğrenildi. 

ÖLÜMLERİN SEBEBİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Ali Yalçın ise son derece şaşkın ve üzgün olduğunu belirtti. Ailenin hayvanlarına ne olduğunu bilmedikleri için büyük üzüntü içerisinde oldukları açıklandı. Aileye veterinerin ilk kontrolleri sonrasında zehirlenmeden kaynaklanabileceği söylendi. Ancak kesin sebep gelecek test sonuçlarının ardından yapılacak. Üzüntüden konuşamayan ailenin ise geçim kaynakları gittiği gibi 200 binin üzerinde maddi kayıp yaşadıkları tespit edildi. Konu hakkında inceleme başlatıldı. Hayvanların neden zehirlendiği ya da kim tarafından zehirlenebilecekleri konusu üzerinde soruşturma gelecek sonuçlar sonrasında başlatılacak. 

gümüşhane esrarengiz ölüm büyükbaş hayvan