Ağrı Kesiciler Ağrıya Sebep Olabilir!

TAKİP ET

Nöroloji uzmanı tarafından yapılan bir açıklama sonrasında ağrı kesicinin kontrollü kullanılmaması halinde daha fazla ağrıya sebep olabileceği belirtildi.

Nöroloji uzmanı tarafından yapılan bir açıklama sonrasında ağrı kesicinin kontrollü kullanılmaması halinde daha fazla ağrıya sebep olabileceği belirtildi. 

Ayda birden fazla kez baş ağrısı yaşayan kişilerin çeşitli nörolojik sorunlar yaşayabilecekleri ifade edildi. Özellikle fazla baş ağrısı yaşayan kişilerin migren ağrısı yaşayabilme olasılıklarının son derece fazla olduğu ifade edildi. Özellikle migren ağrılarının sadece ağrı kesici ilaçla kesilmeyeceği ortaya konmuş oldu. 

Ağrı kesici ilaçların kontrollü ve bilinçli bir şekilde kullanılmaması halinde ağrıyı kesmek yerine daha fazla ağrıya sebep olabileceği öğrenildi. Bu durumda dikkatli davranmakta fayda var. Ağrı kesici ilaçlarında bu süreçte doktor kontrolünde kullanılması gerektiği belirtiliyor. 

MİGREN CİDDİ BİR SORUN OLABİLİR

Migren pek çok kişide rastlanan bir sorun olarak ifade ediliyor ancak buna rağmen belirtilerine ve sebep olabileceği sorunlara bakıldığı zaman ciddi sağlık problemi olarak dile getirilebilir. Uzmanlara şiddetli ağrı şikayeti ile başvuru yapan hastaların neredeyse yüzde 70'lik kısmında baş ağrısı yaşanıyor. küçük bir dilim olsa da beyinsel fonksiyonlarda meydana gelen daralmalar, damar tıkanıklıkları ve tümörler çeşitli sorunları beraberinde getirebilir. Bilinçsiz olarak sürekli içilen ağrı kesiciler özellikle ciddi sorunların daha fazla ağrıya sebep olmasını sağlıyor. Özellikle migren atakları ile birlikte ağrı kesiciler bağışıklığa sebep olabileceğinden dolayı ağrı kesiciler ciddi problemlere neden olabilir. Bu konuda dikkatli davranılması gerekir. 

ağrı kecisi migren sağlık