Ağda Sonrası Cildi Rahatlatmak İçin 10 Doğal Yol

TAKİP ET

İstenmeyen tüyler, göze batar ve bakımsız görünmenize neden olur. Bu nedenle, çoğu kadın istenmeyen tüyleri çeşitli yöntemlerle almaya çalışır. Cildi traş etmek, istenmeyen tüyleri sıcak ağdalarla almak, dünya genelinde birçok kadın tarafından yaygın olarak kullanılan yöntemlerden ikisidir.

Her yöntem bazı yan etkilerde bulunur. İstenmeyen tüyleri almak için ağdayı tercih ettiğinizde, sürecin tamamlanmasından sonra cildinizi tahriş olmuş hissedebilirsiniz. Ağda ile temas eder etmez cildinizi yatıştırmak için gerekli önlemleri almalısınız. Piyasa, ağda sonrası tahriş olmuş cildin yatıştırılması için sayısız krem ile doldurulur. Bununla birlikte, doğal cilt yatıştırıcı bileşenlerini tercih ederseniz, cildiniz için çok daha faydalı olacaktır.
Ağda sonrası cildi yatıştırıcı etkisi bulunan doğal yollar

Aloe vera

Aloe vera, birçok cilt besleyici özelliğe sahip en iyi doğal yollardan biridir. Cildin yatıştırıcı özellikleri nedeniyle aloe vera, dünyadaki birçok kadının güzellik rutinin de önemli bir yer tutmuştur. Aloe vera, sivilceden, kuru cilde kadar çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Bu harika doğal bileşen cildinizi ağdaladıktan sonra cildinizi yatıştırır. Yapmanız gereken tek şey, etkilenen bölgeye aloe vera jeli uygulamaktır. Jel uyguladığınız anda rahatlatıcı bir etki hissedersiniz

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, anti-bakteriyel özelliği ile bilinmektedir. Bu yağ sadece saçınızı beslemede değil, aynı zamanda tahriş olmuş cildinizi yatıştırmak için de çok etkilidir. Birçok insan ağda yaptıktan sonra, deride kırmızı lekeleri fark eder. Hindistan cevizi yağı yardımı ile bu sorunu çok kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını cilde nazikçe uygulayın. Bu yağ ağda ile tahriş olan cildi yatıştırmaya yardımcı olur.

Salatalık suyu

Salatalık doğal soğutma etkisi ile zenginleştirilmiştir. Salatalığın bu özelliği, ağda sonrası ağrılı cildinizi yatıştırmaya yardımcı olur. Etkilenen bölgeye salatalık suyu sürün. Salatalıkta bulunan mineraller ve vitaminler, iyileşme sürecini teşvik etmeye yardımcı olur. Böylece, salatalık suyunu uygularken, rahatlama hissini anında hissedebilirsiniz.

Süt

Süt, bol miktarda cilt rahatlatıcı özellik barındırır. Ağda ile işiniz bittiğinde, etkilenen bölgeye sütü nazikçe uygulayın. Beş dakika bekletin. Soğuk su ile durulayın. Süt, cildinizi nemlendirmek ve cildin tahrişini yatıştırmak için harika çalışan, en iyi doğal soğutma yollarından biridir. Bu nedenle, süt ağda sonrası cildin ağrısını azaltmaya yardımcı olur.

Buz

Buz, ağda sonrası ağrılarından kurtulmak için en iyi yollardan biridir. Etkilenen bölgeye buzu nazikçe birkaç dakika boyunca sürün. Bu teknik cildinizi yatıştırmaya yardımcı olur. Alternatif olarak, bir bezi soğuk suya batırıp, yatıştırıcı bir etkiye kavuşabilirsiniz.

Muz

Muz cilt rahatlatıcı özelliği ile bilinir. Olgun bir muzu püre yapıp ve etkilenen bölgeye uygulayın. Bir süre bekletin ve soğuk suyla durulayın. Bu uygulama, cildin ağdalanmasının neden olduğu ağrının azaltılmasına yardımcı olur.

Yoğurt

Yoğurt, cildinize uyguladığınızda hemen etkisini gösteren ve böylece ağda ile oluşan tahrişin azaltılmasına yardımcı olan doğal bir soğutma maddesidir. Cildinize yoğurt sürün ve birkaç dakika bekletin. Soğuk su ile durulayın. Bu yöntem, ağda sonrası cildinizi yatıştırmak için oldukça etkilidir.

Avokado

Olgun bir avokadoyu iyice ezin ve püreyi cilde uygulayın. 10 dakika bekletin. Soğuk su ile durulayın. Avokado, cilt besleyici özelliği bakımından oldukça zengindir. Avokadoda nemlendirici özellikler ve antioksidanlar bol miktarda bulunur. Tüm bu özellikler avokadoyu, ağda sonrası ağrının giderilmesi için en iyi cilt yatıştırıcı bir besin haline getiriyor.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, çeşitli cilt sorunlarının giderilmesinde yardımcı bir besindir. Genel olarak, bu yağ cildi yumuşatmak için kullanılır. Bu nedenle, zeytinyağı çoğunlukla çeşitli ev yapımı yüz ürünlerinin hazırlanmasında kullanılır. E vitamini zeytinyağı bakımından zengindir. Bu özellik, bu yağı mükemmel bir cilt yatıştırıcı bileşen yapıyor. Etkilenen bölgeye yağ uygulayın, bu uygulama tahriş olmuş cildin yatıştırılmasına yardımcı olur.

Badem yağı

Badem yağı cilt dostudur ve içeriği bakımından oldukça zengindir. Bu yağın çeşitli cilt problemlerini çözdüğü bilinmektedir. Badem yağı, iyileştirici ve cildi yatıştırıcı özelliklerle doludur. Badem yağının nemlendirici özellikleri tahriş olmuş cildin yatıştırılmasına yardımcı olur. Ağda nedeniyle tahrişi yatıştırmak için etkilenen bölgeye yağ uygulayın.

Yukarıda belirtilen yöntemlerin hepsi, cildinizi yatıştırmaya yardımcı olur. Ağda yaptıktan sonra cildinize özen göstererek, ağda ile ilgili çeşitli cilt sorunlarının karşılaşma olasılığını azaltabilirsiniz. Bu bileşenlerin çoğu anti-bakteriyel özelliklerle zengindir. Bu nedenle, bu bileşenleri, ağrıyan cildinizi yatıştırmak için kullanabilirsiniz.

ağda sonrası kızarıklık ve yanma ağda sonrası kabarma nasıl geçer ağda sonrası tahriş kremi ağda sonrası peeling ağda sonrası duş ağda kızarıklığı nasıl geçer uzman tv sir ağda sonrası kaşıntı nasıl geçer ağda sonrası kan top