Ağabeyi Ölünce Yengesi ile Evlenmek İstedi, Reddedilince Ceza Olarak İstanbul'a Bombalı Eylem Yapmaya Gönderdi

TAKİP ET

Terör örgütü DEAŞ'ın askeri kanat sorumlusu Ebu Ömer El Şişani'nin öldürülmesinin ardından Yerine ağabeyi Ebu Said El Şişani geçmiş, operasyonlarda o da öldürülmüştü. Said El Şişani'nin, Ağabeyinin öldürülmesinin ardından yengesi olan Çeçenistan eski bakanlarından Asu Dudurkaeva'nın kızı Seda Dudurkaeva'yla evlenmek istediği ancak reddedilince Dudurkaeve'yı 'cezalandırma eylemi' için İstanbul'a gönderdiği ortaya çıktı.

Terör örgütü DEAŞ’ın askeri kanat sorumlusu Ebu Ömer El Şişani’nin öldürülmesinin ardından Yerine ağabeyi Ebu Said El Şişani geçmiş, operasyonlarda o da öldürülmüştü. Said El Şişani’nin, Ağabeyinin öldürülmesinin ardından yengesi olan Çeçenistan eski bakanlarından Asu Dudurkaeva’nın kızı Seda Dudurkaeva’yla evlenmek istediği ancak reddedilince Dudurkaeve’yı “cezalandırma eylemi” için  İstanbul'a gönderdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla Çeçenistan eski bakanlarından Asu Dudurkaeva’nın kızı Seda Dudurkaeva’yla hücre evinde 5 kişiyle birlikte yakalanmıştı. Milliyet'te yer alan habere göre 2014 yılında DAEŞ’in askeri kanat sorumlusu Ömer El Şişani’nin sağ kolu olan “Hamzat” kod isimli DAEŞ’li bir teröristle internet üzerinden tanışan ve arkadaş olan Dudurkaeva,  ülkesinden Suriye'ye kaçarak örgüt kampında Hamzat’la evlenmişti.  Bu nikah aynı zamanda Çeçenistan kabinesinde bakan olan babası Asu Dudurkaeva’yı görevinden etmişti. Seda Dudurkaeva’nın ilk eşi Hamzat, bombalı bir saldırıda öldürülmüş, bunun üzerine genç kız ailesine dönmek istemiş fakat Ömer El Şişani tarafından serbest bırakılmayarak eş yapılmıştı.

YENGESİ İLE EVLENMEK İSTEDİ 
Ebu Ömer El Şişani kod isimli Tarkan Taymurazoviç Suriye'de 2016 yılında koalisyon güçleri tarafından öldürüldü. Dudurkaeva’nın bu adamdan iki de çocuğu öğrenildi. İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınan kadının ölen bir askeri kanat sorumlusu neşeliyken bombalı saldırı ile deden görevlendirildi ise örgüte yakın kaynakların takibi ile ortaya çıktı. Dudurkaeva’nın örgüt içerisinde cezalandırma eylemi olarak görülen bir Eylem'le görevlendirildiği Ebu Ömer El Şişani’nin ölümünün ardından yerine gelen ağabeyi Ebu Said El Şişani tarafından Bu görevin kendisine verildiği belirtildi. Ebu Said El Şişani’nin,  kardeşinin eşini kendisi ile evlenmeye zorladığı fakat Kadının biri annesi üzerine cezalandırma eylemi için kadını İstanbul'a gönderdiği belirtildi. Ebu Said El Şişani’nin de,  daha sonra Deyr-i Zor’da öldürüldüğü ortaya çıktı.

 

son dakika haber çeçenistan bakan Asu Dudurkaeva Seda Dudurkaeva istanbul eylem son dakika haberi