Afganistan'da Seçim Günü Art Arda Bombalar Patladı, Çok Sayıda Ölü Var

TAKİP ET

Afganistan'da yapılan seçimleri dünya diken üstünde izliyordu. Seçimler sırasında korkulan oldu ve başkent Kabil'de Bir İntihar bombacısı kendine havaya uçurdu. Reuters haber ajansı tarafından geçilen son dakika haberine göre en az 10 kişi hayatını kaybetti çok sayıda yaralı var.

Afganistan'da seçimlere kan bulaştı. Seçimlerden önce gerçekleşen saldırılarda çok sayıda milletvekili adayının öldürüldüğü ülkede, bugün sandık başında bomba patladı.

Reuters Haber Ajansı üzerinde bomba sarılı bir saldırganın Afganistan'da kendini havaya uçurduğunu duyurdu. Patlama Afganistan'ın başkenti Kabil'de kuzeyinde gerçekleşirken en az 10 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Seçim öncesinde terör örgütü Taliban'ın çok sayıda siyasetçiye saldırı düzenlemesi üzerine bugün seçim merkezlerinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı fakat buna rağmen bir intihar bombacısı engellemedi.

BİR PATLAMA DAHA OLDU

Kabil'de gün içerisinde başka bir patlama daha meydana geldi ve Bu patlamada bir kişi ağır yaralandı. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Başkent Kabil’deki bir seçim Merkezi'nde bu sabah saatlerinde oy kullandı.

Afganistan bombalı saldırı seçim son dakika patlama