AFAD'dan Korkutan Uyarı! Antalya'da Fırtına ve Hortum Bekleniyor

TAKİP ET

Antalya için bir kez daha fırtına ve hortum uyarısı yapıldı. Antalya'nın Kaş ve Finike ilçeleri ile Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Diğer yandan Trakya bölgesinde beklenen kar yağışı da Bulgaristan sınırından giriş yaptı.

Fırtınanın etkisini göstermeye devam ettiği kaçta ve Finike'de ağaçlar devrilirken enerji hatları koptu seralarda hasar meydana geldi. Rüzgarın saatteki hızını 100 kilometre olması beklenirken Kentte 5 ilçede bugün okullar tatil edildi.
Antalya Valisi Münir karaloğlu akvaryumun Batı ilçeleri Kaş Demre Kumluca Finike ve Kemal de dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bazı okulların çatılarında çevre duvarlarında yıkılma seralarda ise zarar meydana geldiğini söyledi.

VALİ KARALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Vali Karaloğlu, Kent genelinde bir gün önceden tedbirlerin alındığını ve Okulların tatil edildiğini belirterek,  "Kaş bölgesinde bazı okulların çatılarında, bazı okulların çevre duvarlarında yıkılmalar oldu. Sera alanlarında da zarar oluştu. Yer yer ağaç devrilmeleri yaşandı. Trafikteki vatandaşlarımızın zorlandığı konular oluştu ama şu an bir can kaybımız yok, mal kayıpları var onların tespitlerine çalışıyoruz" dedi.

KAŞ'TA HASAR BÜYÜK

Antalya'nın Kaş ilçesinde etkili olan yağmur ve fırtına Çavdır Çay Köyü palamut Kanıt ve adlar mahallelerinde başlatırım alanları olmak üzere birçok noktada hasara neden oldu. Elektrik direklerine Devrim ağaçların kökünden söken fırtına çok sayıda sarılığı plastik örtüsünü parçalayarak savurdu bazılarını ise yerle bir etti. Seralarda bulunan ürünlerin büyük çoğunluğu da fırtına nedeniyle zarar gördü.

DALGALAR SAHİLE VURDU

Demre Sahillerinde de etkili olmaya devam eden fırtına özellikle Sülüklü ve taşdibi Sahillerinde dev dalgalar oluşturdu. Dalgalarla kıyıya vuran sahildeki beton ve toprak yürüyüş yolunun bir bölümünü denize gömdü. Ayrıca Kahvede mi bölgelerinde su ve elektrik kesintilerinin de yaşandığı öğrenildi.

antalya hava durumu fırtına uyarı AFAD