Af Mı Geliyor? Başkan Erdoğan'dan MHP'den Gelen Af Çağrısına Net Yanıt: Devlet Affedicidir

TAKİP ET

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'den gelen af çağrısına net tavır ortaya koydu ve bu çağrıya, 'Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur.' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’den gelen af çağrısına net tavır ortaya koydu ve bu çağrıya, ‘Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur.’ dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’den bir kez daha gelen af çağrısı için net bir tavır ortaya koyarak, devlete karşı işlenen suçlarda devletin affedici olabileceğini fakat kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisinin olmadığını belirtti.

'BENİM BİR İLKEM VAR'

2019 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde MHP ile yeniden ittifak yapılmasına açık kapı bırakan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'den gelen af teklifine yönelik ise en net tavırla yanıt verdi. Erdoğan, 'Benim bir ilkem var. İlkem de şudur: Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ancak kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur.' dedi. 

'KAÇABİLECEKLERİ YER YİNE TÜRKİYE'

İdlib konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, İdlib'te şu ana kadar çok acımasız bir süreç işletildiğini söyledi. Orada 3,5 milyon insanın yaşadığını belirten Erdoğan, 'Allah korusun, bir felaket yaşanırsa, bu insanların birinci derecede kaçabilecekleri yer yine Türkiye.' dedi. Tahran Zirvesi'ni çok önemsediklerini söyleyen Erdoğan, artık belirli şeylerin çözüldüğü ve Türkiye'den geri dönüşlerin başladığı denildiği dönemlde bu tür bir riskin gündemde olduğunu belirtti. 

TAHRAN ZİRVESİ 7 EYLÜL'DE

Türkiye'nin şu anda Rusya ile bir çalışma içinde olduğunu aktaran Erdoğan, aynı şekilde İran ile de çalışma içinde olunduğunu ve bu çalışmalar çerçevesinde geride bırakılan bayram süresince bir tür ateşkesin hayata geçirildiğini aktardı. İdlib'te Türkiye'nin 12 gözlem noktasının bulunduğunu belirten Erdoğan, bölgede bulunan güvenlik güçlerinin de kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. 

MHP Af Af gelecek mi Erdoğan Açıklama Devlet Devlet Bahçeli