Adet Ağrısını İlaçsız Geçirin

TAKİP ET

Bazı kadınlar adet dönemini ağrısız veya hafif ağrılarla, bazı kadınlar ise şiddetli ağrılarla geçirir. Adet döneminde bazen kanama ile bazen de kanamadan önce başlayan karında ve rahim bölgesinde kramplar şeklinde hissedilen ağrıya 'adet sancısı' adı verilir.

Adet sancısı sırasında hissedilen ağrıya; mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, tansiyon düşüklüğü, yorgunluk vb. eşlik edebilir. Evde doğal yöntemlerle bu ağrılar ile başa çıkmak mümkün.

ADET SANCISINA İYİ GELEN ŞEYLER

Ağrının sebebi genelde rahim bölgesine yeterince oksijen gitmemesinden kaynaklanır. Bölgedeki kan dolaşımını hızlandırmak için sıcak uygulama yapmak her zaman ilk çözüm olabilir. Ilık bir duş almak, ayakları sıcak su içinde bekletmek faydalı olacaktır. İhtiyaç duyulan sıklıkta tekrarlanabilir. Sıcak yatağın içinde germe egzersizleri gibi hafif egzersizler yaparak vücudunuzu rahatlatıp krampları azaltabilirsiniz. Bitkisel çayların kaslar üzerinde gevşetici özelliğinden faydalanın. Papatya veya rezene gibi sakinleştirici özelliği olan çayları tüketebilirsiniz. Kahve, çay, kola gibi kafein içeren ürünleri de azaltmak gerekir. Bu zamanlarda özellikle sigara ve alkol kullanımını bırakmakta fayda var, sigara ve alkol damarlarda daraltma etkisi olduğundan ağrıyı arttırabilir. Bu dönemlerde demir içeren besinleri daha fazla tüketilmelidir. Sebze ağırlıklı, sağlıklı beslenen kadınların bu dönemlerde adet ağrılarının daha az olduğuna dair bilgiler vardır.

NE ZAMAN DOKTORA GİDİLMELİ?

Adet krampları fazlaysa, beslenme değişiklikleri, ağrı kesiciler cevap vermiyorsa mutlaka bir doktora danışmak gerekiyor.

adet sancısına ne iyi gelir adet ağrısı adet sancısına doğal çözümler adet sancısına ne adet sancısına ne iyi gelir bitkisel çözüm adet sancısına kesin çözüm