Adana'da alacak meselesi yüzünden cinayet: 'Kendimi savunmak için öldürdüm'

TAKİP ET

Adana'da, 25 Haziran'da iki grup arasında bir borç meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada Sinan Elma (21) adlı genç adam tabancayla vurularak öldürüldü. Şüpheli olarak aranan Mahmut Gencer (21) ise yakalandı. İfadesinde "Evimiz basıldı, kendimizi korumak için ateş açtım" diyen Gencer tutuklandı.

Olay, 25 Haziran'da saat 21.00 sıralarında Adana'nın Yüreğir ilçesi Akdeniz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Dursun E. (30), borçlu olduğu Mehmet Z.'nin (43) evinin önüne kuzeni Sinan Elma ve arkadaşı Azad Y.'yi (21) alarak gitti. Borçlu olan Mehmet Z., yanına kuzeni İbrahim Halil Z. (21) ve Umut Z.'yi (18) alarak evinden çıktı. İki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada Mehmet Z.'nin evinin penceresinden karşı gruba tabancayla ateş açıldı. Olay sırasında Sinan Elma göğsünden ve çenesinden, İbrahim Halil Z. ise bacağından yaralandı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan Sinan Elma, yakınları tarafından Yüreğir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İbrahim Halil Z. ise ambulansla Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Elma hayatını kaybetti. Polis, olaya karışan şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda farklı adreslere operasyon düzenleyerek tabancayla vuran şüpheli Mahmut Gencer'i, Mehmet Z., Umut Z., İbrahim Halil Z. (tedavisi tamamlanan), Dursun E. ve Azad Y.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerden Dursun E. emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğerleri adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadesinde "Evimiz basıldı, kendimizi korumak için ateş açtım" şeklinde beyanda bulunan Gencer tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana cinayet ölüm haberi çatışma