Adalar'da Atlı Fayton Dönemine Son! İşte Ulaşım İçin Kullanılacak Yeni Araç

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adalar için yeni bir uygulamayı hayata geçirmek için hazırlanıyor. Yapılan açıklamada, bundan sonra Adalar'da ulaşımın elektrikli araçlarla gerçekleştirileceği aktarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adalar için yeni bir uygulamayı hayata geçirmek için hazırlanıyor. Yapılan açıklamada, bundan sonra Adalar’da ulaşımın elektrikli araçlarla gerçekleştirileceği aktarıldı.

Adalar’da atlı fayton dönemi sona eriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeye hazırlandığı yeni uygulamaya göre, artık Adalar’da ulaşım niteliği taşıyan elektrikli araçlar hizmete sunulacak.

12 KİŞİLİK ELEKTRİKLİ ARAÇ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Kınalıada olmak üzere her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere elektrikli araçla toplu taşımacılığın yapılmasının planlandığı belirtildi. Yeni uygulamada ilk elektrikli aracın önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağı aktarıldı. Yolculuk ücretlerinin İstanbulkart ve entegre ile olacağı duyuruldu. Öte yandan araçların işletmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile İspark AŞ tarafından yapılacak. 

TESTİN ARDINDAN BÜTÜN ADALARDA UYGULAMAYA KONULACAK

Yeni uygulamanın test edilmesinin ardından bütün Adalar’daki toplu taşıma hizmetinin elektrikli araçlarla yapılmasının planladığı belirtildi.

 

Adalar Atlı fayton Elektrikli araç İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kınalıada İspark