Aç Kalarak Uzun Yaşamak Mümkün! Uzmanlardan Açlık Uyarısı!

TAKİP ET

Aç kalmanın sağlık üzerindeki etkileri tartışılırken bilim adamları aç kalarak ömrü uzatmanın mümkün olduğunu araştırmaları ile kanıtladılar.

Aç kalmanın sağlık üzerindeki etkileri tartışılırken bilim adamları aç kalarak ömrü uzatmanın mümkün olduğunu araştırmaları ile kanıtladılar. 

Pek çok uzman tarafından açlık uyarısı yapılırken MIT üniversitesi tarafından ezber bozan bir araştırma sonucu yayınlandı. 24 saatlik kontrollü olarak gerçekleştirilen açlığın aslında ömrü uzatabileceği ifade edildi. 24 saatlik açlık sırasında kök hücrelerinin kendilerini bu süreçte yenileyebileceği ve aynı zamanda uzun yaşamak adına önemli bir gelişme olduğu belirtildi. Uzmanlar tarafından açlık sürelerinin kontrollü olması gerektiği konusunda özellikle uyarılar yapıldı. 

ZAMANLA KÖK HÜCRE YENİLENMESİ YAVAŞLIYOR

Dünyanın en saygın bilim merkezlerinden birisi olan MIT üniversitesinde yapılan bu araştırma ilerleyen yaşla kök hücre yenilemesinin durması konusundaki ilişkiyi ortaya koyarken yenilemenin uzun yaşama konusundaki önemini de gözler önüne serdi. 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda '24 saatlik bir açlık enerji ihtiyacını karşılamak adına kan şekerinin yağ asitleri ile parçalanmasını sağlıyor. Bu sayede hücre yenilemesi gerçekleşiyor. Bu yenileme sürecinin vücudun sağlığı ve yaşam süresi açısından olumlu etkileri bulunuyor' ifadelerini kullandılar. Ezber bozan açıklama gündemde tartışmalara sebep olurken bu konuda uzmanların bazı endişeleri bulunuyor. Açlık süresinin 24 saatten fazla olmasının vücutta bazı dengeleri bozabileceği özellikle belirtilirken sıvı tüketimine bir kez daha vurgu yapıldı. Aç kalmanın sık sık tekrarlanacak bir uygulama olmaması için periyotların en doğru şekilde ayarlanması gerektiği özellikle belirtildi.

sağlık uzun yaşama aç kalma zayıflama