AB'nin Mülteci Programı Başladı

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu, sığınmacıların üye ülkelere dağıtılması ile ilgili olan programı başlattı ve 30 kişilik bir göçmen grubunu Lüksemburg'a gönderdi.

Bu yıl, çoğunlukla son aylarda olmak üzere 600 binden fazla göçmen Yunanistan'a kaçak yollarla ulaştı. Kendi ülkelerindeki savaşlardan ve sıkıntılardan kaçan göçmenler, genellikle Türkiye'deki Ege ve Akdeniz kıyılarını kullanarak Yunanistan adalarına gitmeyi hedefledi. Lastik botlarla Yunanistan'a gitmek isteyen göçmenlerin botlarının batması sonucunda yüzlerce çocuk, kadın ve erkek boğularak can verdi. Yetkililer tarafından alınan bilgilere göre dün gece de Midilli açıklarında 2'si çocuk 4 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. AB GÖÇMEN PROGRAMI BAŞLADI Avrupa Parlamentosu, dünya genelinde yaşanan bu göçmen sorunlarına çözüm bulma yolları aradı. Parlamento, 120 bin sığınmacının kota sistemiyle üye ülkelere dağıtılmasına karar verdi. Uygulanacak göçmen programı kapsamında İtalya ve Yunanistan'da yer alan sığınmacılar AB ülkelerine dağıtılacak. 30 kişilik ilk mülteci grubu ise Lüksemburg'a gitmek üzere uçağa bindi. Programın başladığı belirtildi.  

Ab AB göçmen çözümü AB göçmen sorununa çözüm buldu avrupa-parlamentosu göçmen faciaları göçmen faciası göçmen sorunu göçmen sorununa çözüm göçmenler dağıtılacak göçmenler üye ülkelere Lüksemburg Midilli açıklarında