ABD'nin Dünya Haritasını Değiştirecek Gizli Teklifi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İsrail basınında yer alan bir iddiaya göre, ABD İsrail ile Filistin arasındaki sorunları çözmek için Filistin'e Ürdün ile ortak Konfederasyon kurmayı önerdi.

İsrail basınında yer alan bir iddiaya göre,  ABD İsrail ile Filistin arasındaki sorunları çözmek için Filistin'e Ürdün ile ortak Konfederasyon kurmayı önerdi.

İsrail basınında yer alan iddiaya göre Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas,  ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakere ekibinin kendisine Ürdün ile Filistin'in Konfederasyonu olmasının temel alan bir Barış planını teklifinde bulunduğunu açıkladı. Abbas,  'Peace Now' isimli sivil toplum örgütüyle Ramallah'ta yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada İsrail'in de Konfederasyonu bir parçası olması şartıyla bu planı Kabul edeceğini ifade etti.

TRUMP DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ
İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü ABD'nin tanımasının ardından bölgede yeniden sıcak çatışmalar başlamış ve yüzlerce Filistinli sivil Hayatını kaybetmişti. Bölgede itidal çağrısı yapan BM,  olası büyük bir çatışmanın felakete yol açabileceği konusunda uyarılar yapmıştı.

 

ABD israil filistin ürdün son dakika