ABD'nin Çekildiği Münbiç'te Fransız Askerleri Hortladı: Bölgede Devriye Atıyorlar!

TAKİP ET

ABD'nin Münbiç'ten çekilme kararının ardından Fransız askerleri DSG ile beraber bölgede devriye atmaya başladı.

ABD’nin Münbiç’ten çekilme kararının ardından Fransız askerleri DSG ile beraber bölgede devriye atmaya başladı. 

ABD’nin Münbiç’ten askerlerini kısmen çekmesinin hemen ardından Fransız askerlerinin bölgede devriye atmaya başladığı iddiaları ortaya çıktı. Türkiye’nin Afrin’in ardından hedefin Münbiç olduğunu söylemesiyle ABD ile görüşmeler devam etmiş ve ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilme kararı aldığını belirtmişti.

FRANSIZ ASKERLERİ DEVRİYE ATIYOR İDDİASI

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekileceklerini söylemesinin ardından askerler kısmi olarak bölgeden ayrılmıştı. Ancak son ortaya çıkan iddialarda Fransız özel kuvvet askerlerinin Münbiç’e geldiği ve DSG ile onları destekleyen Amerikan Kuvvetleriyle beraber bölgede devriye gezidkleri belirtildi. 

MACRON SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 29 Mart 2018 tarihinde YPG temsilcilerinin de aralarında bulunduğu DSG heyetiyle görüşmüştü. Bu görüşme sonrasında sözde YPG yetkilisi Macron’un Münbiç’e asker göndereceğini iddia etmişti. Ancak Macron’un yaptığı açıklamada, yapılan görüşmede Ankara ile DSG arasında arabulucuk teklif edildiğini belirtmiş ve Ankara bu açıklamaya sert tepki göstermişti. 

TRUMP ÇEKİLME KARARINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, 29 Mart 2018 tarihinde ‘Çok yakında Suriye’den çekileceğiz, bırakalım başkaları ilgilensin’ demişti. Bunun hemen ardından yeni bir açıklama yapan Trump, askerlerini Suriye’den çekmeyi ciddi şekilde değerlendirdiğini ve askerlerinin yurtlarına geri dönmesini istediğini belirterek kararında net olduğunu söylemişti.

 

Dünya haberleri Fransa Münbiç Suriye ABD Devriye